1 / 3
thumbnail: null

KV Mechelen sluipt top zes binnen na winst tegen Charleroi

In de Jupiler Pro League heeft KV Mechelen met 1-0 gewonnen van Charleroi. Mechelen, dat nog nooit Play Off 1 speelde, komt zo de top zes binnen in het klassement. Het was Mats Rits die zijn team verdiend op voorsprong bracht.

mawe

Er stond heel wat op het spel voor KV Mechelen. De ploeg slaagde er nog nooit in om zich te plaatsen voor Play Off 1, maar doet nu een gouden zaak in het klassement. Coach Ferrera gaf El Messaoudi zijn basisplaats terug, die geschorst was voor het duel tegen Waasland-Beveren. Ook Paulussen en Tim Matthys kregen een basisplaats, ten koste van Željko Filipovic, Jules Van Cleemput en Yohan Croizet.

Bij Charleroi moest coach Filice Mazzu iets meer schuiven. Christophe Diandy was geschorst, Marinos en Bedia waren niet speelklaar. Clinton Mata kreeg zijn basisplaats terug na een schorsingsdag. Ook Gaëtan Hendrickx en Djamel Bakar maakten deel uit van de basiself.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Mechelen

Charleroi

Charleroi begon goed, maar zakte weg

Het duurde even voor KV Mechelen op volle snelheid was, Charleroi liet in het begin ook weinig voetbal toe. Mechelen was gretig, maar speelde te rommelig. Op het einde van de eerste helft waren er toch wat

mooie kansen voor de thuisploeg. Ahmed El Messaoudi knalde naast, Nicolas Verdier creëerde in zijn eentje een mooie kans, maar miste op een haar na. Een goeie vrije trap van Aleksandr Bjelica eindigde op de lat. Charleroi begon goed aan de partij, maar zakte toch wat weg naarmate de wedstrijd vorderde.

Clinton Mata, net terug na een schorsingsdag, liet zich na zestien minuten opnieuw in negatieve zin opmerken. Hij pakte uit met een slaande beweging richting Laurens Paulussen na een stevig duel. Ref Jan Boterberg toonde een gele kaart aan de Charleroi-speler, al had rood ook gekund.

Mats Rits brengt Mechelen de verlossing

Charleroi leek zich in de tweede helft wel tevreden te stellen met gelijkspel. Het pakte niet meer uit met aanvallende acties, maar focuste op controle. Mechelen aan de andere kant bleef hopen op winst.

Hun pogingen werden beloond in de 79e minuut. Bjelica schoot de bal met zijn mindere rechter, op de vuisten van doelman Penneteau. Mats Rits was er meteen bij om de rebound binnen te tikken. KV Mechelen kwam verdiend op voorsprong en mag dromen van Play Off 1. Het was de zesde thuiszege op rij voor Malinwa.