© BELGA

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Moeskroen en Westerlo doen positie als rode lantaarn alle eer aan

Moeskroen en Westerlo hebben hun positie als rode lantaarn alle eer aan gedaan in hun onderlinge confrontatie op Le Canonnier op speeldag 20 van de Jupiler Pro League. De match eindigde op een brilscore na een schabouwelijke pot voetbal. Door de zege van Waasland-Beveren doen allebei de ploegen een slechte zaak in het klassement.

wic

Excelsior Moeskroen en Westerlo stonden voor aftrap naast elkaar op de laatste plek. Bij de thuisploeg stond Anderlecht-huurling Hassan Trezeguet weer in de basis ten nadele van Valentin Viola. Ook Jérémy Huyghebaert verdween uit het team voor Nikola Gulan. Westerlo-trainer Jacky Mathijssen pakte uit met maar liefst vijf wissels in vergelijking met de nederlaag tegen Lokeren. Koen Van Langendonck, Robin Henkens, Gilles Ruyssen, Yoni Buyens en Daniel Christensen namen de plek in van Kristof Van Hout, Mitch Apau, Kenneth Schuermans, Jordan Mustoe en Jarno Molenberghs.

Het eerste gevaar kwam nog van Silvère Ganvoula namens de bezoekers, maar daarna namen de Henegouwers over. Vooral Hassan Trezeguet was bedrijvig bij Moeskroen. Eerst pakte hij nog uit met een fopduik van jewelste, maar daarna toonde de Egyptenaar ook hoe bedreven hij is als hij gewoon recht blijft staan. Een prachtige krul verdween centimeters naast de verste winkelhaak. Enkele minuten later leek het dan toch te lukken voor Trezeguet, maar toen hij na een hoekschop helemaal alleen voor Van Langendonck kon koppen, besloot hij nogal lullig naast.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Moeskroen-Per.

Westerlo

Westerlo krijgt nog kansjes in slotfase

Even later nam ook Luka Stojanovic Van Langendonck onder vuur en kopte Thibaut Peyre een hoekschop over het Westelse doel. Op slag van rust probeerde Trezeguet andermaal op het scorebord te komen. Hij mikte de bal echter nogal opportunistisch vanuit een scherpe hoek voorlangs.

Hetzelfde liedje na de pauze: Moeskroen had de beste kansen en dwong een onmondig Westerlo in het defensief. Stojanovic en Trezeguet mochten nog eens hun kans gaan, maar Van Langendonck stond tot twee keer toe pal. Westerlo kon na een beroerde pot voetbal pas weer in de match komen op zo’n twintig minuten van het laatste fluitsignaal. Invaller Eric Lanini nam een afgeweerde vrije trap ineens op de slof en Moeskroen-goalie Matej Delac moest zowaar een knappe save uit zijn handschoenen schudden. Westerlo had de smaak nu te pakken en kwam nog dicht bij de 0-1 toen Henkens een voorzet van Ganvoula ineens op de slof nam. Delac ging echter nog goed plat.

Door het gelijkspel doen beide teams een slechte zaak. Nummer veertien Waasland-Beveren klopte immers STVV en loopt daardoor verder weg van het tweetal. Eupen is nu het team dat op vijf punten het dichtst bij de twee rode lantaarns staat.

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL