Bernie Sanders (links)  geeft de strijd nog niet op.  Joe Biden (rechts) is op dreef, kruist hij straks de degens met Donald Trump?
Volledig scherm
PREMIUM
Bernie Sanders (links) geeft de strijd nog niet op. Joe Biden (rechts) is op dreef, kruist hij straks de degens met Donald Trump? © AFP

Sanders versus Biden: Democratische presidentsrace draait sneller dan verwacht op tweestrijd uit

De strijd om de Democratische presidentsnominatie draait sneller dan verwacht uit op een tweestrijd. De kans is nu verpletterend groot dat Bernie Sanders of Joe Biden in november tegenover Donald Trump komen te staan. Waardoor het net als vorige keer — met Sanders versus Hillary Clinton — op een keuze tussen een bevlogen linkse idealist en een misschien wat saaie, maar ervaren realist komt te staan.

8 reacties

  • Yves Severyns

    4 jaar geleden
    Wel grappig hoe mensen hier klagen over de leeftijd van Sanders en Biden en beweren dat die oude knarren te oud zijn om het op te nemen tegen Trump. Trump zelf wordt binnen een paar maanden thans ook 74. In oktober mag de VS tussen kiezen tussen 2 presidenten die statistisch gezien veel kans hebben hun ambtstermijn niet te overleven.
  • Rudy Vanden Broeck

    4 jaar geleden
    En Biden of Sanders in de plaats van Trump ? Arm Amerika, hebben ze daar echt niks anders. Wie het ook wordt, hij gaat een fameus pak rammel krijgen van Trump.
  • Jacques Hillaert

    4 jaar geleden
    170 jaar tezamen, hebben die daar geen jongere mensen, straks halen ze er nog een uit de grond, ongelooflijk
  • keppe delahaye

    4 jaar geleden
    een "bevlogen" idealist? Marx, Lenin en Stalin waren dat ook, maar de utopie is geëindigd in een dystopie. Ik hoop in elk geval dat het Sanders wordt, en zeker dat hij president wordt, dan is amerika snel om zeep, Europa achterna, en kunnen wij daarvan hopelijk wat economisch profiteren.
  • geert Verschelde

    4 jaar geleden
    Sanders mag van de Democratische partij niet genomineerd worden. De partij zal er alles aan doen om hem dat te beletten. Plots trekken een hele hoop kandidaten zich terug uit de race en bekennen openlijk hun steun aan Biden. Biden die dan weer zijn relaties laten gelden heeft in Oekraiëne (Trump had daarin groot gelijk). Maar al bij al wordt het Biden al moeten ze de stemmingen ernaar duwen zoals ze vorige keer met Clinton deden.