© VIER

Wie komt er naar de koffietafel van Erik Van Looy?

De grote finale komt nu echt dichtbij en dat bewijst de nieuwe klepper die vandaag de spelarena mag betreden: Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo. Ze ruilt haar Warmste Week-tent heel even in voor een warme studio.

ehu

Wie is de nieuwkomer?

Na het vertrek van Bieke Ilegems komt Eva De Roo vandaag in het spel. De Studio Brussel-presentatrice staat met haar negen deelnames op de derde plaats dit seizoen. Van die negen deelnames wist ze er ook drie te winnen.

Eva De Roo moet het opnemen tegen Ihsane Chioua Lekhli en Jonas Geirnaert.

Wie zit er in de jury?

Jeroom en Ruth Beeckmans. Jeroom onderbreekt “Erik, jij praat wel altijd over ‘Slimste Mens’, ‘Slimste Mens’... Maar dit jaar zou het wel eens een vrouw kunnen zijn.” Waarop Ihsane gevat antwoordt met “Dat kan nog net, maar ik heb wel mijn voeten even moeten optillen voor het niveau.”

Flauwste moppen van de jury?

Erik: Jonas, heb jij ooit een geslachtsoperatie overwogen?Jonas: Nee, maar nu je erover begint...Jeroom: Ik denk dat Jonas een mooie man zou zijn.

Erik: Hou jij van de zee, Jeroom?Jeroom: Mijn opa was verzot op de zee. Hij wilde ook een zeemansgraf, en daar hebben we voor gezorgd. Hij ligt begraven in de Zeeman op de Meir. Onder een pak Bumba-onderbroeken.

Ruth: Als een buikspreker last heeft van diarree, moet die dan naar de dokter of naar de logopedist?

Erik: Komen jullie naar mijn koffietafel?Jeroom: Ja, zullen we anders meteen een datum prikken?

Erik: Heb jij al eens een engel ontmoet?Jeroom: Ja, op de Pop-Poll van HUMO. Er kwam plots een prachtige engel naar mij en die fluisterde in mijn oor: “Als je vanavond niet alleen naar huis wilt, Elodie ligt strontzat in de toiletten.”

Strafste bekentenissen van Eva?

Eva De Roo bijt soms op haar nagels. “En als ik het doe, eet ik ze ook op. Dan ga ik all the way.” Waarop Jonas geïnteresseerd vraagt volgens welk recept ze die klaarmaakt.

Even later moet ook Eva bekennen dat ze echt niet van de zee houdt. “Behalve om pipi in te doen”, voegt ze snel toe.

Leukste vragensteller?

Sociaal incapabele Michiel vraagt zich af of Erik niet samen met hem films wil maken. Hij geeft enkele suggesties voor remakes van bekende films zoals The Godfarter, Der Untergangbang, E.T.: The Extra Testicle en Free Wi-fi.

© VIER

Hoe verloopt de finale?

© VIER

Met 448 seconden op de teller wint Jonas Geirnaert vandaag de aflevering. Het finalespel is voor rekening van Eva De Roo (312 seconden) en Ihsane Chioua Lekhli (358 seconden).

De stand daalt tot 98 voor Ihsane en 77 seconden voor Eva. Gevaarlijk, want Eva moet vijf juiste antwoorden geven op de vraag ‘Wat weet je over Natalie Portman?’ en ze kent er maar drie. Ihsane kan niet genoeg aanvullen en laat zich vervolgens zakken tot 26 seconden, net onder Eva. Op de vraag ‘Wat weet je over Mata Hari?’ kan ze helaas alleen ‘spionne’ uitbrengen. Ze strandt op 5 seconden, seconden die Eva na even gokken wegspeelt met haar antwoord ‘WO I’. Eva De Roo wint in een razendspannende finale! Hopelijk heeft ze voor morgen nog wat nagels over.

Wie komt er morgen bij?

Gilles ‘De Mol’ Van Bouwel mag morgen de plaats van innemen. Hij overleefde 10 afleveringen en waagt nu zijn kans om tot de laatste aflevering in het spel te blijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer