© AP

Geert Wilders stuurt “ranzige tweet” wereld in na aanslag in Berlijn

De Duitse bondskanselier Angela Merkel met bloed aan haar handen en op haar gezicht. Dat beeld stuurde de extreemrechtse Nederlandse politicus Geert Wilders dinsdag de wereld in via Twitter als reactie op de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Een beeld dat duizenden keren gedeeld werd, maar ook heel wat verontwaardiging uitlokt. “Ranzig.”

mtm

(Opgepast: het beeld onderaan dit artikel is niet voor gevoelige lezers)

“Merkel, Rutte en alle andere laffe regeringsleiders hebben met hun opengrenzenpolitiek de asieltsunami en islamterreur binnengelaten”, schreef Wilders dinsdagochtend op Twitter. Enkele uren later volgde het gefotoshopte beeld van Angela Merkel vol bloed.

Met zijn publieke veroordeling van de bondskanselier volgde de partijleider van de Nederlandse PVV het voorbeeld van de Duitse extreemrechtse partij AfD. Ook zij verweten Merkel en haar opengrenzenpolitiek meteen na de aanslag die aan twaalf mensen het leven kostte. “Wanneer zal de Duitse rechtsstaat eindelijk terugslaan? Wanneer zal het gedaan zijn met deze verdomde hypocrisie?”

Hoewel de tweet meer dan 2.300 keer gedeeld werd en meer dan 3.000 ‘likes’ kreeg, is er ook heel wat opschudding rond de foto. “Een shock-foto”, noemt de Nederlandse krant De Telegraaf het. Nederlands minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher verklaarde dat de aandacht naar de slachtoffers moest gaan “en niet naar mensen die willen provoceren, zoals Wilders”. D66-voorzitter Alexander Pechtold gaat nog verder. “Dit is een ranzige poging om politiek gewin te halen over de rug van slachtoffers van een laffe terreurdaad.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer