Op plaatsen die daar gevoelig voor zijn, kan vandaag wateroverlast ontstaan.
Volledig scherm
Op plaatsen die daar gevoelig voor zijn, kan vandaag wateroverlast ontstaan. © KMI/Kristof Pieters

Code geel: KMI verwacht tot 30 liter regen per vierkante meter

WeernieuwsHet is vandaag zwaarbewolkt met regen, die in de loop van de dag intenser wordt. Het KMI verwacht dat er op 24 uur tijd 20 tot 30 liter per vierkante meter zal vallen. De weerdienst heeft voor heel het land, behalve de kust, code geel afgekondigd. Het nummer 1722 is geactiveerd voor niet-levensbedreigende interventies.

40 reacties

  • guy vermeulen

    4 jaar geleden
    Dat krijg je als je niks van winter hebt gelijk vorig jaar.Nog een maand of twee regenen. Wij zij het al gewoon,we lopen elke dag minstens twaalf uur buiten in weer en wind.
  • Jan Hendrickx

    4 jaar geleden
    Zal nattevingerenwerk de boosere nu nog zeggen dat er te weinig water is .Waar ik ga wandelen met mijn hond heb in nooit zoveel water gezien ,geen meter zonder tot aan je enkels in het water te staan .
  • Alain Terrieur

    4 jaar geleden
    Ze mogen zich gaan haasten om nog aan die 30 liter te komen vandaag. Het is wel al heel de dag zeikweer, maar meer dan wat motregen was het nog niet. Dat kan tot nu (16u) nooit meer dan een liter of 4 geweest zijn. Vanmiddag zei men dat het vanaf 15 uur echt zou gaan regenen. Wel, hier in elk geval nog niet.
  • Lieven Philips

    4 jaar geleden
    Waar blijft het heeeeeerlijke warme weer
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Ik begrijp al die commotie niet, normaal zijn maart en april de maanden waarin de hemelsluizen meer open dan toe staan. Als het weer dan al eens normaal doet, is het alweer niet goed. Tegenwoordig moet alles een sensatie zijn, ook het weer.