© een

Stan Van Samang emotioneel in Het Huis: "Kanker was alomtegenwoordig in mijn leven"

In Het Huis op Eén zagen we dinsdag een erg openhartige en emotionele Stan Van Samang. Hij vertelde onder andere over het "Angeline Jolie-gen" van zijn vriendin Barbara én over een dodelijk ongeluk van zijn jeugdvriendin, die ook Barbara heette.

InKe

Wanneer hij in de jeugdkamer een foto te zien kreeg van zijn jeugdvriendin Barbara, kreeg Stan het heel moeilijk: Barbara kwam om het leven tijdens "een onwaarschijnlijk onnozel accident" met de Chiro. Ook het onderwerp kanker was moeilijk voor de zanger: zijn schoonmoeder is begin dit jaar overleden aan kanker. "Ik mis haar heel hard. Het is een soort erfelijke "opzadeling", het 'Angelina Jolie-gen'."

Ook zijn huidige vriendin Barbara moest hierdoor een zware beslissing nemen. Barbara liet haar borsten preventief weghalen. "Ze had 86% kans op een zeer agressieve kanker, dan heb je geen keuze", vertelde Stan geëmotioneerd.

De zanger deed enkele jaren geleden mee aan een campagne van Kom op tegen kanker. "Omdat kanker alomtegenwoordig in mijn leven was. Mijn moeder heeft kanker gehad, mijn grootvader, mijn schoonmoeder, ..."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER