AFP
Volledig scherm
© AFP

27 nieuwe coronabesmettingen in België, totaal staat op 50: dit weten we

Er zijn de afgelopen 24 uur in ons land 27 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt de FOD Volksgezondheid. Daarmee komt de totale teller op 50 te staan.

35 reacties

  • Pascale Simmonds

    4 jaar geleden
    Ik vraag me af , hoeveel mensen niet zeggen dat ze van noord Italië komen, deze zijn zeker dat ze een test op Corona krijgen zelfs al hebben ze geen symptomen... ik ben gisteren door gestuurd door huisdokter,wegens koorts en klachten, nu reden tot paniek was er niet , vermits ik niet in het buitenland ben geweest,er is dan ook niet getest.,radiografie van longen wees op een beginnende longontsteking. Nu aan de antibiotica .
  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Willen ze niet zo snel mogelijk dat iedereen het een keertje heeft Gehad? Kan ook. Ook een mannier.
  • Graham Maes

    4 jaar geleden
    Leuk om overheid, skiërs te vingerwijzen? 1. Skiërs vertrokken ong 13/14 dagen terug, toen er nog geen 'alarm' was in Italië. Reis was geboekt. 2. Overheid faalt? De 'import' uit N-Italië was niet voorspelbaar, op uitzondering na. (prof medische Europese geschiedenis) Veel landen stuurden voorraden naar het Oosten, om virus daar te houden. MORAAL: steeds nies-, hoest-, handhygiëne naleven, want virussen zijn sterker dan de reizende sociale Mens !!
  • willem merken

    4 jaar geleden
    En waarom is er schaarste van die chemicaliën om de testen uit te voeren? Bij schaarste stijgt de vraag en vooral de prijs. Wie er wil hebben zal er voor betalen. Idem dito voor de mondmaskers en beschermingskledij. En wie verdiend er aan?
  • kris verbeek

    4 jaar geleden
    Ik ben nog steeds niet overtuigd dat dit virus enkel en alleen vanop een markt uit Wuhan komt. Het verspreidt zich wel enorm vlug en op ver uiteengelegen plaatsen. Hoe komt het dan dat het plots in gans Italië verspreid is? Zou het niet uit een chinees labo zijn gekomen en dan door bioterroristen worden verspreid? In alle geval hoop ik dat onze dokters er achter komen hoelang bv de incubatie periode is, want momenteel is 2 weken een gissing.