Heerlijk gezond! Loïc maakt granola en energybars
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (2 personen)
2 handen vol amandelen
2 handen vol cashewnoten
2 handen vol havermout
2 handen vol pompoenpitten
2 el vloeibare honing
1 el koolzaadolie
1 kl venkelzaad
1 stevige handvol gedroogde vijgen
1 stevige handvol gedroogde abrikozen
50 g pure chocolade (85%)
geroosterd sesamzaad
1 banaan
1 kiwi
Griekse yoghurt
verse munt
BEREIDING
• Verwarm de oven voor op 160°C.
• Meng 1 handvol amandelen en 1 handvol cashewnoten en haal er het mes door.
• Voeg 1 handvol havermout, 1 handvol pompoenpitten toe en meng goed onder elkaar.
• Voeg 2 el honing, 1 el koolzaadolie, 1 kl venkelzaad en een snuif zout toe.
• Stort alles op een met bakpapier beklede bakplaat.
• Spreid goed uit en rooster gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
• Schud tussendoor enkele keren op.
• Laat afkoelen en bewaar de afgekoelde granola in een glazen bokaal.
• Meng 1 handvol amandelen en 1 handvol cashewnoten en haal er het mes door.
• Voeg 1 handvol havermout en 1 handvol pompoenpitten toe en meng goed onder elkaar.
• Rooster gelijkmatig in een droge pan gedurende enkele minuten op middelmatig vuur.
• Mix intussen 1 handvol gedroogde vijgen en 1 handvol gedroogde abrikozen tot een plakkerige massa.
• Voeg de geroosterde noten toe en mix alles samen tot de noten grof gemalen zijn.
• Voeg nog een handvol pure, fijngesneden chocolade toe. Goed roeren tot de chocolade bijna gesmolten is.
• Stort uit op een met bakpapier beklede ovenschaal en druk goed aan.
• Bestrooi met een dun laagje geroosterd sesamzaad.
• Bedek met bakpapier en laat minimum 1 uur opstijven in de koelkast.
• Schil en snij 1 banaan en 1 kiwi in fijne plakjes.
• Vul een kom met 3 el Griekse yoghurt en schik er het fruit op.
• Bestrooi rijkelijk met granola en werk af met verse munt.
• Haal de opgesteven energierepen uit de koelkast en snij ze in candybars.
• Serveer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Livios
In welke maanden leveren je zonnepanelen het meeste op en hoe komt dat?
Wil je weten hoeveel stroom je zonnepanelen jaarlijks, maandelijks of dagelijks opwekken? Bouwsite Livios legt uit hoe je dat makkelijk zelf berekent en welke factoren een invloed hebben op de opbrengst van je installatie. -
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
Spaargids.be
Mag je het geld op de rekening van je kind als ouder zelf gebruiken? En wat kan je zoon of dochter (zonder dat jij het weet)?
Het is de vrees van heel wat ouders: je hebt jarenlang flink voor je kinderen gespaard, maar eens ze 18 zijn, doen ze het verzamelde geld meteen op. En dan niet per se aan - in jouw ogen alvast - nuttige zaken. Hoe kan je dit vermijden? Spaargids.be geeft advies. -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa