Migranten geraakten opnieuw slaags met Griekse politie aan het Turks-Griekse grensgebied.
Volledig scherm
Migranten geraakten opnieuw slaags met Griekse politie aan het Turks-Griekse grensgebied. © AFP

Turkije stuurt 1.000 agenten om terugduwen migranten tegen te houden

Turkije heeft 1.000 speciale politieagenten ingezet aan de grens met Griekenland, om te vermijden dat migranten terug naar Turkije worden gestuurd. Dat zegt de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu.

52 reacties

  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Dank u! Grieken om onze laatste centen nog in de pot van onze sociale zekerheid voor onze werkenden hun later pensioen te vrijwaren, want op onze eigen politici moeten we niet rekenen. Die hebben hun uittredingsvergoeding als uitgesteld pensioen.
  • Marc Hendrickx

    4 jaar geleden
    Misschien wordt het tijd dat we Turkse inwijkelingen , zeker deze met dubbele nationaliteit, terug naar Turkije sturen. Hun trouw aan de Turkse dictator ondermijnt onze democratie. Dit schept ruimte voor loyale vluchtelingen die een bijdrage kunnen leveren aan onze welvaart.
  • Jan Verbiest

    4 jaar geleden
    Man man, kan er hier dan niemand reacties schrijven zonder vooroordelen of nationalisme... eff voor alle duidelijkheid die ellende daar is door ons en Asad (dictator) ook. Turkije mag opdraaien voor de vluchtelingen en als ze het daar genoeg vinden dan is het opeens Eu tegen TR
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    VTM nieuws 2 dagen geleden. 3 vluchtelingen aan die grens aan het woord. 1e was Marokkaan, 2e was van Libanon en 3e van Afghanistan. Dus Syrische vluchtelingen?? Neen. Zoals Libië gebruikt wordt voor de oversteek. Is Turkije ook een doorgang.
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Lijkt er mij op dat Erdogan niet meer weet van welk hout pijlen maken en hij begint wild omzich heen te schoppen. Zijn groot Ottomaanse Rijk zal er nooit komen !