Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Florian Van Eenoo Photo News

Nietsvermoedende slachtoffers trappen net over de grens in fraude met QR-code: "Het begint met een smoesje om geld te wisselen”

Een nieuwe vorm van fraude heeft net over de grens met Nederland al vier nietsvermoedende slachtoffers gemaakt. Onbekenden spreken voorbijgangers aan en willen geld wisselen. In ruil bieden ze een QR-code aan. Wie de code met zijn telefoon scant, merkt later dat er geld van zijn bankrekening is afgeschreven. Een 18-jarige jongen is zo aan een parkeerplaats in het stadje Goes (Zeeland) 450 euro kwijtgeraakt, schrijven onze collega’s van de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC).

9 reacties

  • Emma Jacobs

    4 jaar geleden
    Toont perfect aan dat de jongeren van tegenwoordig niet meer logisch kunnen nadenken...
  • Abdel Nasser

    4 jaar geleden
    Ik vraag mij af hoe zij toegang krijgen tot je rekening. Door simpel een QR te scannen zal dit niet lukken. Er moeten nog handelingen gebeuren om dit klaar te krijgen.
  • Don Tessers

    4 jaar geleden
    Voor mij is het duidelijk dat al die uitgevonden en toegepaste app's fraude gevoelig zijn. Gebruik je telefoon alleen om te bellen.
  • koen Van Hessche

    4 jaar geleden
    wildvreemden en geld. Dan moet er toch wel meteen een alarmbel afgaan in je hoofd?
  • johan fransaert

    4 jaar geleden
    wanneer gaan mensen beginnen te beseffen dat betalingen met een smartphone niet veilig zijn en nooit 100% safe zullen zijn.