Getty
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty

Twee jaar na #MeToo: 1 op de 3 mannen durft niet meer te flirten

De MeToo-beweging heeft mannen niet verkrampt, maar toch durft 1 op de 3 niet meer openlijk te flirten met een vrouw, zo blijkt uit een rondvraag bij 1.001 mannen. Ze zijn terughoudender geworden, iets meer geremd, een tikkeltje onzeker ook. “En dat is goed nieuws", zegt seksuoloog Wim Slabbinck. “Sommige mannen beseffen eindelijk dat wat ze vroeger deden nu niet meer oké is.” 

56 reacties

  • Patrick Jacobs

    4 jaar geleden
    Me too is ontstaan uit vrouwen die zich proberen op te werken en daarom mannen in hoge functies misbruiken(kan ook omgekeerd). Als blijkt dat ze niet kunnen bereiken wat ze wilden gaan ze die man nog eens misbruiken en beschuldigen ze hem.Voor vrouwen en mannen die echt misbruikt worden is dit een drama want je weet niet welke feiten je moet ernstig nemen en welke niet.En soms zoals bij Bart De Pauw geeft dit een ketting reactie.Waarom mag de dader zijn slachtoffers niet kennen?
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Als ik de reacties lees, vraag ik me af wie de ergste hysterici zijn, mannen of vrouwen. Er zijn vrouwen die niks kunnen verdragen of die misbruik proberen te maken van elke vent. Net zoals er macho's zijn die vrouwen zien als gebruiksvoorwerp. Dat soort types mijd je best. Maar de meeste vrouwen zijn net als de meeste mannen nuchter en proberen hun leven zo goed mogelijk te leiden met respect voor anderen. Ik snap de heisa niet. Niet van de vrouwtjes, niet van de mannetjes. Doe normaal zeg.
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Ik heb een lief vrouwtje van net over de grens. Niet te vatten dat je zelfs bijna geen goedendag meer kan zeggen tegen die Me Too vrouwen zonder beschuldigd te worden dat je wat meer wilt.
  • Debruyne gaby

    4 jaar geleden
    Tussen flirten en flirten met een onbekende en ook ongewild is er een groot verschil. Een beetje eerbied zoals we het vroeger leerden komt niet ongepast. Maar ook vrouwen kunnen er veel aan doen, en dat begint met de aanleiding en de uitdaging die dan opeens niet aanvaard wordt...
  • john Willaert

    4 jaar geleden
    Me-too ging over machtsmisbruik. Niet over flirten. Als de vrouwen er niet tegen kunnen negeer ze dan