Zo maak je oosters flatbread met aubergine van Jasmina en Deborah uit 'Mijn Keuken, Mijn Restaurant’
In de tweede aflevering van ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ probeerden tweelingzussen Jasmina en Deborah de jury te overtuigen met een frisse flatbread-auberginecombinatie. Do try this at home wanneer je zin hebt in een lichte, veggie en voedzame maaltijd.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
2 aubergines
bosje radijzen
bosje koriander
bosje peterselie
2 teentje knoflook, gepeld
2 el citroensap
1 tl cayennepeper
1 tl garam masala
3 el fijne suiker
100 ml natuurazijn
200 g bloem
100 g volle yoghurt
1 tl bakpoeder
250 g hummus
2 el geroosterde pijnboompitten
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het :
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm. Bestriijk ze met olijfolie en kruid met de garam masala, peper en zout. Gril ze heel even aan elke kant in een hete grillpan. Leg de plakken daarna in een ovenschaal en zet 15 minuten in de oven.
2. Verwarm ondertussen de azijn met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Snij de radijsjes in partjes en giet er de ietwat afgekoelde zoetzure azijn over.
Laat zo 30 minuten marineren. Schep regelmatig om.
3. Maak ondertussen een kruidensausje door de verse kruiden met de lookteentjes, citroensap en een scheut olijfolie in een blender glad te mixen.
Kruid met cayennepeper, peper en zout. Zet koel. Meng voor het flatbread de bloem, het bakpoeder en een snuf zout onder de yoghurt. Kneed tot een elastisch deeg.
Laat 15 minuten rusten. Verdeel het deeg daarna in kleine porties en rol ze dun uit. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper. Bak ze in een grillpan goudbruin en gaar.
4. Verdeel de hummus over 4 borden en strijk mooi open. Leg er telkens 2 plakken aubergine op, verdeel er de radijsjes over en werk af met wat kruidensaus en de pijnboompitten. Werk af met extra koriander. Serveer met het flatbread.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten