Nathaniel Woods
Volledig scherm
Nathaniel Woods © AFP

Terdoodveroordeelde krijgt opschorting van straf, maar wordt paar uur later toch geëxecuteerd

UPDATEDe Amerikaanse staat Alabama heeft de 43-jarige Nathaniel Woods geëxecuteerd. Dat gebeurde enkele uren nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof de uitvoering van de doodstraf had opgeschort. Dat uitstel kwam een halfuur voordat de man aanvankelijk zou worden geëxecuteerd. Het Hof wilde nogmaals alle omstandigheden rond de zaak bekijken. Enkele uren later verwierp het Hof dan toch het laatste beroep tegen de doodstraf en werd de executie alsnog uitgevoerd.

37 reacties

  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Jules Vermeers: "zijn slachtoffers"? Dat is het net: zelf heeft hij geen slachtoffers gemaakt en waarschijnlijk wist hij niet eens of heeft hij niet voorzien dat zijn kompaan wél slachtoffers zou maken. Dat hij medeschuldig was aan drugshandel, staat buiten kijf, maar toch niet aan moord?
  • marcel steenssens

    4 jaar geleden
    Beschuldigde krijgt doorgaans het voordeel van de twijfel .
  • Maria Scheuts

    4 jaar geleden
    Mogen ze met is-terroristen ook doen.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Zijn slachtoffers hebben ook geen tweede kans gekregen.
  • Jurgen Bertram

    4 jaar geleden
    Iemand die levenslang krijgt moet ook levenslang krijgen zonder ooit nog vrij te komen in gelijk welk land dat je bent. Daarna zou de beklaagde de keuze moeten krijgen tussen levenslang opgesloten te zijn of om een einde te maken aan dat leven door executie.