Het dorp al-Bara in het zuiden van de provincie Idlib werd gisteren nog gebombardeerd door Rusissche troepen.
Volledig scherm
Het dorp al-Bara in het zuiden van de provincie Idlib werd gisteren nog gebombardeerd door Rusissche troepen. © AFP

Staakt-het-vuren in Syrische provincie Idlib sinds middernacht, maar voor hoelang?

Het akkoord dat Rusland en Turkije donderdag hebben gesloten over een staakt-het-vuren in de Syrische provincie Idlib is om middernacht ingegaan. De provincie is al sinds december het toneel van toenemend geweld.

6 reacties

  • Jean Paul Peelis

    4 jaar geleden
    Voor hoelang, luidt de vraag ? Tot Turkije de nodige middelen heeft aangevoerd en leger en terroristen, terug op krachten zijn.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Waar halen die toch al dat geld om dat wapentuig te kopen, van ons OCMW waarschijnlijk.
  • johan debue

    4 jaar geleden
    Jan Vebiest je slaat de bal totaal mis man.De VS hebben volgens U dan slimme bommen die onderscheid maken tussen burgers en militairen.Ik kan maar een ding toevoegen chapeau aan Poetin dank zij hem is het in Syrie stukken rustiger geworden.Wat de vluchtelingen betreft maar 1/3 van de vluchtelingen zijn effectief mensen uit Syrie.
  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    Als je de terroristen gelooft werden de desbetreffende ziekenhuizen al 7 keer volledig vernield. Neen het Syrisch leger heeft genoeg informanten ter plaatse die precies de coördinaten doorgeven van de doelen die uitgeschakeld moeten worden.
  • Jan Verbiest

    4 jaar geleden
    Waar Rusland en Syrie creches en scholen bombarderen, bombardeerd Turkije het Syrische regime wie verantwoordelijk is voor de vluchtelingenstroom