(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock

Regen is het land nog niet uit: uitkijken naar droge pauzes en opklaringen

Vrijdag start zwaarbewolkt met in de voormiddag nog perioden met regen. In de namiddag wordt het droger en verschijnen er opklaringen. Het KMI verwacht maxima tussen 3 graden in de Ardennen en 8 graden in Vlaanderen.

11 reacties

  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Men zou lange droge periodes kennen zowel in de winter als in de zomers door de klimaat veranderingen, wel we verdrinken bijna alles staat onderwater en nu metingen doen heeft geen zin want het water moet nog door de grond sijpelen.Ik snak naar de zon en iedereen denk ik, maar afwachten of het wel een warme zomer gaat worden volgens de paniekzaaiers gaat het door de klimaat verandering wel 50 graden worden alle jaren!
  • Ilse de Landtsheer

    4 jaar geleden
    @Bart Vyvey... het verslag van de DOV dateert van 06/01/2020...het heeft ondertussen 2 maanden geregend...Als u het verslag goed interpreteert, zouden de waterstanden na 2 zeer natte maanden bijna terug op peil moeten zijn... Er staan hier trouwens grachten onder water, waarvan ik zelfs nog nooit gezien heb, dat er water in staat...En andere staan gelijk met de straat...Aan het meer hier aan mijn deur staan zelfs vissersjetty's onder water...nog nooit gezien!
  • Guido Eyckmans

    4 jaar geleden
    De laatste gepubliceerde metingen van het DOV dateren van begin februari, we zijn nu begin maart na een ( zeer ) natte maand februari, dus dat grondwaterpeil zal wel in orde komen, gezien de voorspelde regenweek die nog moet komen … Al blijft het natuurlijk afwachten wat de metingen melden voor wetenschappelijke zekerheid !
  • Jacques de backer

    4 jaar geleden
    Dat het grondwaterpeil ok is moet je eens vertellen aan de mensen wiens huizen staan te verzakken met barsten in de muren en alle gevolgen vandien. De verzekeringsmaatschappijen weten wel wat ze al dan niet moeten uitsluiten van de waarborgen.
  • DIRK SPRANGERS

    4 jaar geleden
    Voor de mensen die er hier echt achter vragen... Het grondwaterpeil is op de meeste meetpunten inderdaad nog te laag !! Gelukkig staat er op veel plaatsen water op de velden... Het is helaas nodig.