Direct naar artikelinhoud
Milieu

Nog geen groen licht voor transportbedrijf H. Essers om logistiek center te bouwen in Genk

Een vrachtwagen van transportbedrijf H. Essers.Beeld BELGA

De saga rond het Esserbos I en II is dan toch nog niet voorbij. Het Belang van Limburg meldde eerder vandaag dat H. Essers van de provincie een vergunning zou krijgen om een nieuw logistiek center te bouwen op de site van Hörmann in Genk. Maar er is nog geen formele beslissing genomen.

en

Het transportbedrijf wil al zes jaar nieuwe farma-opslagplaatsen bouwen aan zijn hoofdvestiging aan de Transportlaan op Genk-Noord. Nadat de Raad van State in 2018 op vraag van de milieubeweging het kappen van het 12 hectare grote Essersbos verbood, kwam het bedrijf met een plan B: een deel van de activiteiten verhuizen naar de vroegere site van poortenbedrijf Hörmann. Ook daar moet 8 hectare bos gekapt, reden waarom BOS+ in beroep ging tegen de vergunning die de stad Genk vorig jaar afleverde. 

De Limburgse deputatie heeft gisteren het advies besproken maar er is nog geen formele beslissing genomen. De omgevingsvergunning zou H. Essers toelaten om uit te breiden op de site Hörmann, om later langs de Transportlaan extra hallen in te richten voor de opslag van farmaceutische producten. Maar het is nog afwachten of de deputatie daar groen licht voor geeft.