Trein crasht tegen auto: treinverkeer tijd stilgelegd

Een passagierstrein is gisteravond in de Vijverstraat in Hasselt tegen een auto geknald. De bestuurder van de wagen had zich op de sporen vastgereden. Hij zag te laat dat de straat op de spoorweg uitkwam. Hij reed dwars door de omheining en raakte uiteindelijk geblokkeerd. Minuten later kwam er al een passagierstrein aan.

Toon ROYACKERS

De jonge bestuurder sprong meteen uit zijn wagen nadat hij door de omheining gereden was. Net als zijn drie passagiers was hij bij het eerste ongeval gelukkig niet gewond geraakt. Samen met zijn passagiers probeerde hij de wagen van het spoor te krijgen. Maar hoe hard ze de auto ook in achteruit duwden, de wielen draaiden door en de voorkant bleef achter de spoorrails haken.

Meteen daarna kwam een attente automobilist voorbij. Die stopte om een handje te helpen. De man wilde snel een kabel vastmaken om de geblokkeerde auto met zijn wagen van de spoorweg te trekken. Maar op dat moment weerklonk in de verte al het geclaxonneer van de passagierstrein Mol-Hasselt.

De machinist van die trein ging vol in de remmen, maar hij kon niet meer tijdig stoppen. De automobilisten doken snel weg, waarna de Mercedes werd aangereden en door de slag terug naar de rijbaan werd gekatapulteerd. Niet alleen de wagen raakte daarbij vernield, ook de passagierstrein liep ernstige schade op. Eén van de brokstukken vloog door de achteruit van de automobilist die net voordien gestopt was om te helpen.

Door de grote schade moesten de treinreizigers overstappen op vervangbussen. Het treinverkeer tussen Hasselt en Mol werd dinsdagavond na het ongeval stilgelegd. Ook de Ranonkelstraat en de Vijverstraat werden plaatselijk afgesloten. De Federale spoorwegpolitie kwam ter plaatse voor de vaststellingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer