© Photo News

Een klus voor specialisten bij Beerschot en OHL? Deze spelers stonden al eens in de promotiefinale

Het is aan de ervaringsdeskundigen om zich te bewijzen in de promotiewedstrijden tussen Beerschot en OH Leuven. In de huidige kern van zowel Beerschot als OHL lopen spelers rond die al eens een promotiefinale meemaakten. Wij stelden voor u een elftal samen. Mét trainer en bankzitters.

tsfn

In 2020 zijn we al aan de vierde jaargang van de promotiefinale in de Proximus League toe. U zou onder een steen geleefd moeten hebben, als u niet wist wie de twee opponenten zijn op 8 en 14 maart. Beerschot en Oud-Heverlee Leuven.

Beerschot speelt die finale voor het derde jaar op rij en telt dus heel wat spelers met finale-ervaring. Maar ook een aantal OHL-spelers deden al finale-ervaring op in de voorbije edities bij de volgende ploegen: Antwerp, Cercle Brugge en KV Mechelen als winnaars, Roeselare en Beerschot als verliezer.

2017: Antwerp - Roeselare (3-1 en 1-2)

2018: Beerschot Wilrijk - Cercle Brugge (1-0 en 3-1)

2019: Beerschot Wilrijk - KV Mechelen (0-0 en 2-1)

2020: Beerschot - OH Leuven

(Om uw geheugen helemaal op te frissen: helemaal onderaan kan u de samenvattingen van de wedstrijden herbekijken)

Doelman

Mike Vanhamel (met Beerschot tegen KV Mechelen in 2019)

Laten we beginnen bij de doelman. Mike Vanhamel stond in de meest recente promotiefinale onder de lat bij Beerschot. In de heenmatch op het Kiel vorig jaar belette hij tegenstander KV Mechelen het scoren (0-0). Buiten Vanhamel pakte nog een andere doelman een clean sheet in een promotiewedstrijd: Rafael Romo, de Venezolaan die in doel stond bij Beerschot tegen Cercle Brugge in 2018. Normaal gezien is Vanhamel na 14 maart de eerste doelman zijn die meer dan één promotiefinale achter zijn naam heeft.

Verdedigers

Jan Van den Bergh (met Beerschot in 2018 en 2019)

Voor de editie van dit jaar speelt Van den Bergh in de Leuvense gelederen, maar hij deed al twee jaar finale-ervaring op bij Beerschot, de tegenstander van OHL. In 2018 speelde hij twee keer negentig minuten tegen Cercle, in 2019 pakte hij in de heenmatch tegen KV Mechelen twee keer geel. Geen terugmatch dus voor Van den Bergh dus, waarin Malinwa het uiteindelijk haalde. Derde keer, goede keer voor de ex-Rat?

Frédéric Duplus (met Antwerp in 2017)

In 2017 leidde Duplus Antwerp als kapitein naar de promotie. In de beide finalewedstrijden tegen Roesleare speelde de Fransman negentig minuten. Drie jaar later kan Duplus, opnieuw met de kapiteinsband rond zijn arm, promoveren met OH Leuven.

© GMAX AGENCY

Denis Prychynenko (met Beerschot in 2018 en 2019)

Tegen Cercle Brugge speelde Prychynenko twee wedstrijden centraal in de verdediging aan de zijde van Swinkels. In de editie van vorig jaar tegen KV Mechelen maakte de Duitser ook twee keer de negentig minuten vol, dit keer naast Bourdin.

Joren Dom (met Antwerp in 2017, met Beerschot 2018 en 2019)

Dé recordman is Joren Dom natuurlijk. De Antwerpenaar won in 2017 met RAFC de promotiefinale van Roeselare. Met Beerschot moest hij al twee keer het onderspit delven. Opmerkelijk: Dom speelde in álle finalewedstrijden negentig minuten. Aan ervaring geen gebrek dus.

Middenvelders

Xavier Mercier (met Cercle Brugge in 2018)

De tweede niet-Beerschotspeler in het lijstje is Xavier Mercier. Mercier is de huidige assistkoning van OH Leuven met acht stuks. De 30-jarige Fransman kwam in de zomer van 2019 over van Cercle Brugge. Met Cercle dwong hij de promotie naar 1A af tegen… Beerschot. De middenvelder was in beide wedstrijden titularis en maakte in de terugwedstrijd in Jan Breydel zelfs de 1-0.

Alexander Maes (met Beerschot in 2018 en 2019)

De eerste promotiefinale van Maes begon goed, maar eindigde in mineur. Beerschot kwam in de heenmatch thuis op voorsprong tegen Cercle, maar Maes pakte daarna rood in de zestigste minuut. 1-0 was de uitslag van de heenwedstrijd, maar in de terugwedstrijd ging Beerschot - zonder Maes - met 3-1 de boot in. Tegen KV Mechelen speelde Maes wél beide finalematchen, maar zonder een promotie als gevolg.

Tom Van Hyfte (met Beerschot in 2018 en 2019)

Van Hyfte en Van den Bergh zijn de twee ex-Beerschotters die nu bij Leuven voor de promotie moeten zorgen. Van Hyfte stond in 2018 tegen Cercle al dicht bij 1A. De middenvelder maakte in de 84ste minuut de 2-1, die volstond voor promotie. In de slotminuten deed een penaltydoelpunt van Cercle Beerschot dan toch de das om. In 2019 deed Van Hyfte, nu als kapitein, een tweede poging om 1A te bereiken via promotiefinales, maar toen was KV Mechelen te sterk.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aanvallers

Samy Kehli (Roeselare 2017)

De minst bekende uit het lijstje is Samy Kehli. De aanvallende middenvelder van OH Leuven is met tien wedstrijden op de teller geen sterkhouder, maar heeft wel ervaring met de promotiematchen. In 2017 speelde Kehli twee keer de volledige partij tegen Antwerp, maar scoren lukte niet tegen The Great Old.

Marius Noubissi (Beerschot 2018 en 2019)

Noubissi was er enkel vorig seizoen bij. In de heenwedstrijd tegen KV Mechelen speelde hij negentig minuten, maar trof de spits niet raak. In de terugwedstrijd liep het nog minder: na een half uur pakte de Kameroener rechtstreeks rood na een gemene fout op Schoofs.

Stallone Limbombe (Antwerp 2017)

De ondertussen 28-jarige Limbombe speelde enkele seizoenen geleden met Antwerp voor de promotie tegen Roeselare. In de heenwedstrijd op de Bosuil moest hij tevreden zijn met een invalbeurtje. Invallen deed de winger ook in de terugwedstrijd op Roeselare, waar hij zelfs de 1-2 scoorde. De promotie was al een feit, maar Limbombe had toch het laatste woord. In het eerste seizoen in eerste klasse versierde Limbombe een transfer naar AA Gent. De kans dat Limbombe in 2020 opnieuw de promotiefinale speelt is klein: hij moest zich midden februari nog laten opereren aan de knie.

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Trainer

Hernán Losada (Beerschot 2018)

De Beerschottrainer van nu speelde in 2018 nog als paars-witte kapitein op het middenveld. De Argentijn beëindigde na de gemiste promotie tegen Cercle Brugge zijn carrière als voetballer, maar kan het nu opnieuw proberen als trainer.

Invallers

Fessou Placca (Beerschot 2018 en 2019)

Grégory Grisez (Beerschot 2019, Roeselare 2017)

Tarik Tissoudali (Beerschot 2019)

Pierre Bourdin (Beerschot 2019)

Loris Brogno (Beerschot 2019)

De promotiefinale tussen Antwerp en Roeselare:

De promotiefinale tussen Beerschot en Cercle Brugge:

De promotiefinale tussen Beerschot en KV Mechelen:

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners