BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Poolse trucker zwalpt over E40 met lege fles vodka naast zich

Deze week in de politierechtbankEen Poolse trucker is in Aalst bij verstek veroordeeld tot een levenslang rijverbod. Hij reed al zwalpend op de E40 en had een lege fles vodka naast zich.  Een automobilist op de terugweg van Batibouw 2019 kreeg in Halle een cynische veeg uit de pan na te zijn betrapt  met cocaïne én met 1,82 promille.  Een twintiger moest in Oudenaarde uitleggen waarom hij zijn botsing met een geparkeerde auto in de schoenen van zijn vader heeft trachten te schuiven. Dit en meer trok deze week de aandacht van onze regiojournalisten in de Vlaamse politierechtbanken.

8 reacties

  • Jozef Vermeiren

    4 jaar geleden
    Begrijp niets meer van onze justitie, ééntje is zijn rijbewijs afgenomen, maar mag toch voor zijn werk nog met de vrachtwagen rijden!
  • Jan Brecht

    4 jaar geleden
    Ja hier in Belgie mag alles, veel bla bla maar voor de rest nada
  • Marc Verswyvel

    4 jaar geleden
    Als je dat in Polen doet vlieg je onmiddellijk met je kliks en je klaks de doos in,maar hier kan alles.
  • Annie Biot

    4 jaar geleden
    Die poolse vrachtwagenchauffeur die zogezegd veroordeeld werd is dat eigenlijk niet. De politie en rechtbank werkt niet samen met de poolse collega’s. De man kan dus blijven rondrijden zonder enig gevolg, behalve dan in belgie, maar de pakkans is zo klein dat het voor hem het risico waard is.
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Hoe kan iemand met 6 jaar straf nog rondlopen? Hoe kan een bezopen Pool vertrekken naar Polen? Bedankt Jambon en Geens voor zo'n geweldige justitie!