Professor Dirk Devroey vindt dat we moeten stoppen met testen op corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Dirk Devroey vindt dat we moeten stoppen met testen op corona. © Stefaan Temmerman/Reuters

VUB-prof: “Laten we stoppen met testen op corona. Dat heeft toch geen zin”

“Laten we stoppen met systematisch testen op corona. Dat heeft toch geen zin.” Het is een opmerkelijk standpunt van professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB). Hij wil op die manier het dreigende tekort aan testmateriaal oplossen: in het referentielab van het UZ Leuven is de voorraad voor zes maanden op zes dagen opgebruikt, reageerde viroloog Marc Van Ranst.

123 reacties

  • Jo Peeters

    4 jaar geleden
    Als er een epidemie is moet iedereen blijven waar hij of zij is. Ook al is dat praktisch zeer moeilijk. Een gezonde omgeving blijft dan een gezonde omgeving. Wie zich wil verplaatsen moet eerst zeer grondig getest worden en bij een gunstige uitslag na een aantal dagen of weken kan hij of zij naar huis vertrekken. Bij ongunstige uitslag moet de zieke blijven waar hij of zij is.
  • marc van de poel

    4 jaar geleden
    @ Benny : Ik geef je grotendeels gelijk : Het probleem opzoeken is volgens het gezond verstand ongehoord. Maar terzijde : Daarnet pistollekes gaan halen. Met 15-20 in de kleine bakkerij en de helft hoestte en kuchtte... Tja.. Dus niet gaan skiën en geen pistolleekes meer. Wat moet komen, zal toch zijn weg wel vinden, hoor. Of je nu getest wordt of niet.
  • Benny Van den Wyngaert

    4 jaar geleden
    Ja de Block in u kot blijven... Nee mensen gaan Liever skiën of op vakantie in die gebieden om te beginnen want liever show verkopen dan gezond verstand gebruiken . En als de regering gewoon alles stop zet op reizen en de grenzen sluit had dit niet zo ver gegaan . Geneve autoshow de meeste luxe show ter wereld die mensen zeggen zelf het af en ging niet door maar ne zot die wil gaan skiën mag van de regering want aja als je maar geen kusjes geeft of handje pffffff .. lachwekkend hier gewoon .
  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    natuurlijk heeft dat geen zin je hebt het of je hebt het niet ..
  • Mario Roman

    4 jaar geleden
    Onze regering, allée als je dat een regering kunt noemen, heeft totaal geen visie. Ze wisten sinds begin januari, dat het Corona-virus in China zat en ging overwaaien, maar toch zijn ze te laks om geen testmateriaal in grote getallen aan te leggen. En al die professors aan het woord laten, heeft totaal geen zin, want de ene zegt het zo en de andere anders