Maëlle pleegde eind januari zelfmoord.
Volledig scherm
Maëlle pleegde eind januari zelfmoord. © RV

Waals meisje (14) pleegt zelfmoord nadat medeleerling vier filmpjes met naaktbeelden van haar verspreidde: “Hij heeft nu spijt”

Een veertienjarig meisje uit Wallonië heeft zelfmoord gepleegd nadat vier video’s met naaktbeelden van haar verspreid werden. Een tiener (15) heeft bekend dat hij achter de acties zat, hij is nu in een gesloten instelling geplaatst. Dat maakte het parket van Charleroi bekend. De zelfdoding van de tiener veroorzaakte veel ophef in Franstalig België.

10 reacties

  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Waarom laten jonge meisjes zich naakt fotograferen ? ze moeten toch weten dat jongens die dit vragen niet deugen ik zou zeggen nooit doen !! En die sociale media zijn eigenlijk A sociale media geworden, tegenwoordig is er door de leerlingen geen respect meer voor het personeel daarom een grote uitval van de leraren naar de privé, het gevolg van de opvoeding thuis !!
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    @Sandra, veel ouders hebben totaal geen benul van welke social media-kanalen er bestaan en hoe je ermee omgaat, laat staan dat ze in staat zouden zijn om hun kroost hierin op te voeden of te controleren. En pubers zijn nu eenmaal egogecentreerd, jonge gasten worden gedurende jaren aangestuurd door hun testosteron en ze kunnen daar niet allemaal even goed mee om. Veel nadenken is er dan niet bij, alleen indruk maken. Is altijd al zo geweest, maar vroeger was er geen internet.
  • hedwig huygens

    4 jaar geleden
    misschien eerst aa ee degelijk prychiatrisch onderzoek onderwerpen en uitzoeken hoe en waar hij die waakgevoelens kreeg en afleert,opstluiten tot alles goed weg is en oorzaak wegnemen, eventueel ook bestraffen de ouders en school verantwoordelijken ook straf opleggen want zij zijn ook verantzoordelijk oor opvoeding van kinderen dus niet het systeem Ich habe es nicht gewusst... Oorzaken liggen meestal ginder
  • Linde Segaert

    4 jaar geleden
    Hoog tijd om emotionele ontwikkeling veel meer op te nemen in het lessenpakket. EQ is voor een samenleving minstens zo belangrijk als IQ. Terwijl EQ nog steeds zwaar ondergewaardeerd wordt. Met dit soort intrieste voorvallen als gevolg...
  • Walther Vanden Broele

    4 jaar geleden
    De jongeren die deze levenskostende stommiteiten uithalen vergeten ook dat zijzelf de rest van hun leven dit met zich zullen meedragen. Goed we zeggen altijd dat pesten het leven van het slachtoffer enorm kan veranderen; maar het kan het leven van de dader ook voorgoed om zeep helpen. Dus denk na en pest niet.