Jagers moeten doktersbriefje voorleggen.
Volledig scherm
Jagers moeten doktersbriefje voorleggen. © RV

Jagers moeten doktersattest voorleggen om wapen te mogen gebruiken

Wie wil jagen in Vlaanderen, moet voortaan over een medisch attest beschikken. De maatregel is een omzetting van een Europese richtlijn en gaat op 1 juni van kracht. Dat zegt de Hubertus Vereniging Vlaanderen (HVV) vrijdag.

11 reacties

  • tony decabooter

    4 jaar geleden
    De ziekenkas zal wel tegemoet komen in de onkosten van de dokter bij afgifte medisch attest voor de al goed opgeleide en van ervaring voorziene en zeer bekwame jagers ,ook niet jagers zullen op deze manier hun steentje bijdragen !
  • tony decabooter

    4 jaar geleden
    @ de Heer Hemeleers de enige reden waarom de meeste mannen /vrouwen sportschutter worden is om in het bezit te kunnen zijn van wapens of op zijn minst om wapens te hebben , bij jagers ligt dat enigzins anders , hun jacht wapen is op het moment van de jacht een werktuig dat nodig is voor de weidelijke jacht ,en ik vermoed dat de jacht opleiding ook veel moeilijker en zwaarder dan enkele vraagjes over een wapen voor een simpele sportschutters licentie waar je niets moet kennen van de natuur !
  • Stefaan Hemeleers

    4 jaar geleden
    Ik vind dat niet meer dan normaal. Als sportschutter hebben we dat altijd al moeten hebben. Waarom de jagers niet? Men zou eigenlijk het omgekeerde moeten gehad hebben, sportschutters beoefenen hun hobby op afgesloten terreinen en dikwijls binnen in gebouwen.terwijl jagers gewoon in de vrije natuur waar jan en alleman rondloopt liggen rond te knallen.
  • martin Van Brempt

    4 jaar geleden
    Sinds wanneer is een dokter ook geschoold om de (be)oordelen of iemand veilig een wapen kan hanteren met inachtname van de veiligheidsvoorschriften?
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Hallo ,wat is daar nieuw aan ,met de nieuwe wapenwet moet je dat sowieso om een wapenlicentie te krijgen ,zelfs een attest van echtgenote is vereist als je wapens hebt.dit is al 8 jaar van toepassing