Raadslid is benieuwd wat er op de cd's staat die zijn tafel versieren, en schrikt van het resultaat

© VUM

Twee cd’s die in cultureel centrum Nova, voorzien van een kaars, de tafels decoreerden, bleken informatie van de burgerlijke stand te bevatten, stelde raadslid Dirk Vos (Groen) tot zijn eigen verbazing vast. De burgemeester beloofde de zaak uit te spitten.

laurens van heuverswijn

Tijdens een optreden in het cultureel centrum Nova in Nazareth vorige week waren de tafels versierd met cd-roms met daarboven een kaars. Een mooie versiering, tot gemeenteraadslid Dirk Vos (Groen) uit nieuwsgierigheid de cd’s op zijn tafeltje omdraaide.

Tot zijn eigen verbazing stelde hij vast dat het niet om gewone muziek-cd’s ging zoals op de andere tafels, maar om cd’s met het logo van de gemeente Nazareth.

Vos nam de twee exemplaren mee naar huis. Hij wilde zich vergewissen van de toestand van de cd’s, maar een ervan bleek nog leesbaar in zijn computer. 209 aktes van de burgerlijke stand – geboortes en overlijdens incluis – verschenen op het scherm. Vos bracht de cd’s terug naar het gemeentehuis en bracht burgemeester Danny Claeys (CD&V) op de hoogte van de feiten.

De fractieleider van Groen zette maandag het punt op de agenda van de gemeenteraad. “Ik moet wel zeggen dat de burgemeester zeer kordaat heeft gereageerd. Maar dit is wel zeer gevoelige informatie die zomaar verspreid kan worden. Gelukkig komen die in mijn handen terecht en niet in die van mensen die slechte bedoelingen hebben”, klonk het.

Claeys zat verveeld met de zaak en startte intussen een onderzoek. “Het zou gaan om cd’s die ergens uit de vuilnisbak op zolder zijn gehaald. Dat is uiteraard iets wat absoluut vermeden moet worden. Zeker nu we in de vorige gemeenteraad in onze beleidsvisie ook over informatieveiligheid spraken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen