Vlucht MH17 werd op 17 juli 2014 neergeschoten door een BUK-raket boven Oost-Oekraïne.
Volledig scherm
Vlucht MH17 werd op 17 juli 2014 neergeschoten door een BUK-raket boven Oost-Oekraïne. © EPA

Monsterproces neergehaalde vlucht MH17 gaat maandag van start, tegen vier verdachten

De rechtbank van Den Haag begint maandag aan het proces tegen de verdachten van het neerhalen van een vliegtuig van Malaysian Airlines, waarbij alle 298 inzittenden om het leven kwamen. Vlucht MH17 werd op 17 juli 2014 neergeschoten door een BUK-raket boven Oost-Oekraïne. Pro-Russische separatisten vochten in dat gebied tegen het Oekraïense regeringsleger. Al meer dan vijf jaar eisen de nabestaanden dat de verantwoordelijken worden geïdentificeerd en rekenschap afleggen.

4 reacties

  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    En over hoeveel degelijke bewijzen beschikken jullie ? Ik denk nul nada. Enkel ongefundeerd gissen.
  • Kees Huls

    4 jaar geleden
    @Luc Lepoudre. Je zou wel eens gelijk kunnen hebben. Er is veel verdoezeld. Oekraiense radarbeelden waren niet beschikbaar, geheime diensten wisten van niets enz. Toen laatst het vliegtuig bij Teheran werd neergeschoten was er onmiddellijk heel veel bekend in de westerse landen. Ook vreemd dat er altijd alleen over vlucht MH17 wordt gesproken. Dit was een co- sharing vlucht met KLM, die ook het vluchtnummer KL4103 had. Vandaar het grote aantal Nederlanders.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Het eerste wat ik hiervan lees, direct na de aanslag zouden er 1000 nederlandse militairen gestuurd worden voor het veiligstellen van de plaats van het ongeluk.Als ze het zo goed zouden gedaan hebben als indertijd in ex yugoslavie,screbrenica waar ze 8000 mannen en jongens moesten beschermen maar lieten wegvoeren! De rest kennen we,meer commentaar is niet nodig..
  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    Straks blijft er nog alleen een groepje Navo-fanaten en hun meelopers over, die het verhaaltje van de BUK geloven. MH17 werd neergehaald door een Oekraïense jager na de aanvankelijke weigering van Europa om mee te gaan met de anti-Ruslandsancties.