© vtm

Liezes knuffels voor zieke kinderen gaan de wereld rond

Lieze Van Elst (19) uit Gent maakt gepersonaliseerde knuffeldieren waarmee ze wereldwijd zieke kinderen opbeurt. “Die patiëntjes krijgen al nauwelijks bezoek, zo’n pop is vaak hun enige houvast”, zegt de studente, die vanavond te zien is in ‘Deze Is Voor Jou’ op VTM.

dhs

In dat programma regelt Lieze een optreden van K3 in het UZ van Gent, om de 10-jarige Muna te verrassen. Het meisje uit Zomergem bracht er drie jaar lang veel tijd door, toen ze vocht tegen kanker. Ze is ondertussen genezen. Muna was destijds het eerste kindje voor wie Lieze een knuffel afwerkte.

“Ik leerde haar kennen via haar mama. Ik vond het oneerlijk dat ze als kind zo hard moest vechten. Alleen ook. Want ze mocht geen vriendjes ontvangen, uit schrik voor infecties. In dezelfde periode kreeg een vriendin van me een bloedziekte, waaraan ze later zou overlijden. Toen maakte ik de klik: ik wil een verschil maken in deze vaak negatieve wereld.”

Anderhalf jaar later levert Lieze gratis knuffels aan piepjonge patiënten over de hele wereld. “Van België tot Zwitserland, en van Engeland tot Amerika: families van zieke kinderen weten me te vinden. Mijn meest recente creatie ging op de post naar de Filipijnen.”

Deze Is Voor Jou, VTM, 21.15 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer