De Rialtobrug in Venetië ligt er verlaten bij sinds de uitbraak van het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
De Rialtobrug in Venetië ligt er verlaten bij sinds de uitbraak van het coronavirus. © AFP

Heeft het zin om schoolreizen naar Italië uit te stellen?

Buitenlandse Zaken raadt aan om Belgische schoolreizen naar Italië uit te stellen. Hetzelfde geldt voor gebieden in Frankrijk die zwaar getroffen zijn door het coronavirus. Maar heeft het wel zin om kinderen thuis te houden? Zou het niet beter zijn om oudere mensen te verbieden om te reizen?

14 reacties

  • Mi Janssens

    4 jaar geleden
    Er is maar één land België met aan kop minister DeBlock en Mr. Van Ranst die alles banaliseren en het op zijn beloop laten. Natuurlijke liquidatie voor de economie. Als je de beslissingen van ander landen bekijkt dan weet je dat de professoren juist zitten.
  • Frank Joos

    4 jaar geleden
    Zeg me gewoon eens WAAROM schoolrezen zulke reizen MOETEN zijn. Je kunt gerust 8 dagen bijleren in eigen land ook he ! En dan steunen ze ONZE economie.
  • eduard jacobs

    4 jaar geleden
    toch vertrekken anders hebben de scholen financiele problemen zeggen ze , och ja het leven van n medemens is blijkbaar nul komma nul waard , dus ik factor ! maar zonder rekenmachine kunnen ze niet meer tellen , hopelijk blijven ze daar gevangen voo x aantal tijd , voor de studenten vrij vertaald is dat x = onbepaalde ! als ge t nu snapt ?
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Niemand weet het gewoon meer.Het virus zal mettertijd uitgewerkt zijn.
  • Karl Stynen

    4 jaar geleden
    Heel Italië code rood geven is een paniekreactie, een teken van niet opgewassen te zijn tegen dergelijke situaties. Professor Goossens voelt beter aan wat er aan de hand is, veel beter dan Van Ranst en alle 8 ministers van volksgezondheid samen. Ik sprak gisteren in Zaventem een pastoor, pas terug uit Rome. Die zei dat er wel wat minder mensen op straat waren maar Sint-Pieters en Colosseum zijn gewoon te bezichtigen.