Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in het Klein Kasteeltje in Brussel.
Volledig scherm
Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in het Klein Kasteeltje in Brussel. © photo_news

N-VA en Vlaams Belang klagen opnieuw begroting voor asiel en migratie aan

N-VA en Vlaams Belang klagen opnieuw over de middelen die in de nieuwe schijf van de noodbegroting voorzien zijn voor asiel en migratie. Minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) vraagt nogmaals om meer middelen voor de opvang van asielzoekers, terwijl het budget voor terugkeer daalt, zegt N-VA. Vlaams Belang zegt dat "de rekeningen voor asiel ontsporen".

14 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    @Lieven Tanghe: maar dat tegen die tijd jouw pensioen 20% lager zal liggen omdat ze dat geld nodig hebben om al die goudzoekers te betalen, daar heb je niet aan gedacht, zeker?
  • julien de meulder

    4 jaar geleden
    en ik dacht dat er een te kort aan geld is en ze blijven het maar door de ramen gooien en dat allemaal zonder een volwaardige regering .blijf ze maar binnen laten alleen voor de belgen die werken is er nooit geld; dit is alleen mogelijk in belgie;het word tijd dat ze deze kraan eens toedraaien de mensen blijven dit niet pikken .afspraak bij de volgende verkiezing
  • jean-pierre hugelier

    4 jaar geleden
    hoe komt het toch dat er altijd geld is voor asiel en niet voor de andere noden. en die zijn er. stop met open deur houden.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Wraakroepend is het als men weet dat mensen een pensioentje hebben van 1400/1500 euro of zelf minder en niet eens een rusthuis kunnen betalen van 1800/2000 euro. De discriminatie begint als bij het aantal jaren werken voor een volledig pensioen voor de ene maar 25 jaar en de onnozelaars 45 jaar. Voor mij mag elke mens die een beroep doet voor migratie goed bedeelt worden, maar dat mag in geen enkel geval ten koste van je eigen mensen gaan. Waarom gaat het Vlaams Belang zo voor uit denk men.
  • Fons Dewaele

    4 jaar geleden
    En dan maar Velen janken dat het gat in de begroting het werk was van de N VA. Zo zie je maar, Open vld en de socialisten doen enkel maar het gat groter maken met hun weggeef politiek. En wij zullen dit maar rustig sponseren.