Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Joost De Bock

GO! lanceert nieuw plan: wordt dit het onderwijs van de toekomst?

Gedaan met vaste lesuren, één leerkracht vooraan in de klas en kleine klaslokalen. Het gemeenschapsonderwijs (GO!) sloopt het klassieke beeld van een school en lanceert een nieuw plan voor het onderwijs van de toekomst. Inclusief een gepersonaliseerd traject voor elke leerling en artificiële intelligentie. “Maar dit is niet per se het recept voor succes. Wat in kleine projecten kan werken, is voor een heel onderwijsnet een hele uitdaging.”

24 reacties

  • eddy buttiens

    4 jaar geleden
    Absurditeit troef. Wie met onderwijskundige opleiding vindt zulke onrealistische onderwijsvormen uit. Gebruik toch de vroegere methodische/didactische werkvormen welke steeds hun vruchten hebben afgeworpen. En indien een bepaalde groep de doelstellingen niet haalt(vb. migranten) dan moet het hele systeem niet omgeturnd worden voor "dezen", maar zijn er andere ondewijsvormen voor" dezen"
  • Griet Maes

    4 jaar geleden
    Bij ons op school wordt dit al toegepast en dit werkt! Het is ZEKER niet zo dat die kinderen niets moeten doen, integendeel. Maar ze kunnen wel meer tijd besteden aan vakken waarmee ze het moeilijker hebben en minder tijd aan vakken die vlot gaan. Ze leren plannen en initiatief nemen. Sturing is daarbij nodig en dat krijgen ze ook. Ze krijgen ook veel meer uitleg op maat voor die dingen waar ze het nodig hebben, maar ze verdoen hun tijd niet met uitleg over dingen die ze al begrijpen. Ideaal!
  • Silvie Cagnac Speeckaert

    4 jaar geleden
    In het bijzonder onderwijs doen ze dit al sinds dit schooljaar. Is inderdaad een goede methode.
  • Maria Arens

    4 jaar geleden
    Er moet een ANDER alternatief komen voor naar school gaan, erkend thuisonderwijs, met de mogelijkheid tot erkenning diploma's gelijksgesteld aan middelbaar onderwijs. Nu kan men nergens terecht voor echte ondersteuning via examencommissie, het dagonderwijs lijkt pure commerce en tijdverspilling. Voorbijgestreefd aan zijn tijd.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    gegarandeerd weer een topflop in 't verschiet :-) Als het maar leuk is en de hersenen niet verslijten. Arme leerkrachten die maar moeten meedraaien. Mij alvast niet gezien