Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Marc Van Ranst. © Photo News

Viroloog Marc Van Ranst: “Reisadvies zal allicht nog uitgebreid worden”

Volgens viroloog Marc Van Ranst zal de overheid binnenkort waarschijnlijk niet anders kunnen dan het reisadvies naar gebieden waar het coronavirus om zich heen grijpt, nog strenger te maken. Vandaag adviseerde Buitenlandse Zaken om schoolreizen naar Italië en delen van Frankrijk uit te stellen. Volgens Van Ranst is dat advies voor scholen ook “een subtiel signaal voor iedereen die daar naartoe wil, om daar toch twee keer over na te denken”. Dat zei hij op VTM NIEUWS.

34 reacties

  • dirk claeys

    4 jaar geleden
    De specialist blijkt mee te spelen in het politieke toneel wat al maanden word gespeeld!
  • Gill Van hoof

    4 jaar geleden
    Nu wordt het alle hens aan dek Hadden ze 2weken geleden moeten doen
  • Joske Zeeuw

    4 jaar geleden
    Van Ranst blijkt meer politieker te zijn dan viroloog in zijn communicatie. Eerst ontkennen en sussen, dan meedraaien met de wind als de feiten zich stellen. Ik denk dat veel virologen met de ogen gedraaid hebben bij zijn eerste verklaringen een paar weken geleden.
  • Marc Baert

    4 jaar geleden
    In plaats van gerust te stellen . Zou men beter de bevolking aanmanen. De weerstand te ondersteunen door strenge beperking van alcohol en rookgedrag. Zorgen dat we optimaal op gezonde voeding en rust letten. En dat ieder een beetje voorraad heeft om wanneer ze in isolement moeten geen mensen hoeven te besmetten. Aangezien we ons niet moeten ongerust maken Zijn dit geen draconische en onoverkomelijke gezonde maatregels.
  • robrecht Peeters

    4 jaar geleden
    Hoort Knokke-Zoute ook niet op deze lijst te staan en binnenkort …...Blankenberge