VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

UITGELEGD. Wie sterft er aan het coronavirus?

Hoe gevaarlijk is het coronavirus Covid-19 nu echt? Wetenschapsjournalist en doctor in de Biomedische Wetenschappen Martijn Peters legde het vanavond uit op VTM NIEUWS aan de hand van de beschikbare cijfers.

36 reacties

  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    30 keer hogere mortaliteit dan giep, over alle leeftijdsgroepen. Dat cijfer is één van de eerste dingen in de media dat exact is. Heel wat anders dan wat de Block en Van Ranst de eerste dagen vertelden op televisie en radio.Hogere mortaliteit betekend ook hogere morbiditeit (aantal-zware- ziektegevallen). Ik hoop dat wij met die cijfers, niet de enigen zijn die het logistiek probleem al van ver zien aankomen in een afgebouwde en reeds in crisis verkerende gezondheidszorg.
  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    Leopold d'hauwe. Exact mijn gedacht. In verschillende artikels stond reeds dat veel tot zelfs de meeste mensen zo'n lichte symptomen of zelfs geen hebben dat ze niet aan het corona virus denken en blijven rondlopen. Dat verklaart denk ik ook waarom de besmettingen blijven toenemen. Maar de paniekkippen lezen hier liever overheen.
  • Peter Tijdgad

    4 jaar geleden
    Rustig blijven onze beste landgenoten , we hebben de beste betaalde meeste ministers ook wel de slimste van de hele wereld dus die weten het wel ! Dus ga maandag terug aan de slag in de plaats van paniek te zaaien !
  • Jo Van Echelpoel

    4 jaar geleden
    Dus 1/33 voor coronavirus. Dan vrees ik dat , als U er de percentages naast legt , sterk perceptueel gerekend heeft. Wel leuk dat we nu bezig zijn met sterven op korte termijn en hiermee gelukkig de klimaatcrisis kunnen relativeren? Nog weinig plaatsen op de wereld om oorlogjes te starten als afleiding?
  • Sonja Pieters

    4 jaar geleden
    Liliane van dyck goeie vraag maar doe geen moeite daar zullen ze niet op antwoorden. vanaf het was uitgebroken was dit men 1ste vraag tot nu toe geen antwoord op gehad en zullen ze niet doen ook zeker weten......