Advocaat Sven Mary neemt geen vrouwen meer aan: “Problematisch en stigmatiserend”

© Photo News

Sven Mary neemt in zijn kantoor geen vrouwelijke advocates meer in dienst, na een slechte ervaring. Dat heeft de bekende Brusselse advocaat gezegd in een interview met Het Laatste Nieuws naar aanleiding van de #MeToo-beweging. “Problematisch en stigmatiserend”, zegt Liesbet Stevens, adjunct directeur van het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IVGM).

lto

In een interview met Het Laatste Nieuws dit weekend spreken comedian Alex Agnew, journalist Dirk Draulans en advocaat Sven Mary over hoe zij omgaan met #Metoo. De bekende advocaat legde uit begrip te hebben voor de beweging maar kwam toch met een opmerkelijke uitspraak. “Wij nemen op het advocatenkantoor geen vrouwen meer aan. Dat is jammer want er studeren veel bekwame en intelligente dames af. Maar ik heb eens een probleem gehad met een stagiaire die beweerde dat ze haar slechte evaluatie te danken had aan het feit dat ze niet op mijn avances ingegaan was. Ik wil mezelf niet meer aan dat soort risico blootstellen.”

Klachten zullen binnenstromen

Een opvallende uitspraak voor een advocaat. Dat vindt ook Liesbet Stevens: ““Dit hebben we nog nooit gehoord, dat een werkgever dit aanhaalt als argument. Maar deze uitspraak is erg problematisch en stigmatiserend. Hij beweert dat alle vrouwen zomaar dingen beweren over grensoverschrijdend gedrag, terwijl er al voldoende is bewezen dat dit niet zo is. Hij discrimineert ook een hele groep, namelijk de vrouwen, op basis van één kenmerk, namelijk hun geslacht.” Stevens twijfelt dan ook niet dat de komende dagen de klachten zullen binnenstromen bij het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen.

Ook op sociale media wordt er intussen al fel gereageerd op de uitspraken van de advocaat:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen