De Grand Princess wordt regelmatig per helikopter bevoorraad.
Volledig scherm
De Grand Princess wordt regelmatig per helikopter bevoorraad. © via REUTERS

Trump wil duizenden passagiers cruiseschip niet aan land laten: “Ik wil liefst dat de huidige cijfers zo blijven”

Amerikaans president Donald Trump heeft zelf geen zin om de naar schatting 3.500 passagiers op het cruiseschip Grand Princess aan land te laten in de VS. Het schip vaart momenteel voor de Californische kust, gisteren bleken 21 van 45 geteste opvarenden besmet te zijn met het coronavirus. Maar Trump vindt in tegenstelling tot experts niet dat de passagiers en crewleden op een gecontroleerde manier van het schip moeten worden gehaald. “Ik wil liefst dat de huidige cijfers (van Amerikaanse besmettingen, red.) zo blijven”, zo zei hij tegen journalisten. “Ik hoef geen verdubbeling door één schip waar wij niks aan konden doen.

46 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    @luc baken, het is intussen duidelijk dat dit virus zich met gemak wereldwijd uitspreidt. Als je als president zonder je voldoende te informeren via officiële berichten meedeelt dat men zich nergens zorgen over moet maken en het probleem vanzelf zal verdwijnen, zit je mijns inziens niet op je plaats. Trump maakt zich duidelijk meer zorgen over de economie en zijn herverkiezing dan over de Amerikaanse bevolking. Hoeveel geld pompt hij nu in zorg en vergelijk dit bedrag eens met zijn tax cut ?
  • luc baken

    4 jaar geleden
    de betweters uit europa , waar alles vierkant draait , gaan trump is even de les spellen . onze voorraad mondmaskers liggen in fabrieken in het buitenland... maar trump aanvallen is gemakkelijker
  • Gerda Rosiers

    4 jaar geleden
    Guido Swerts dat meen je toch niet . Al die mensen die nu op dat schip mekaar aan 't besmetten zijn, gewoon omdat hij zijn cijfertjes niet wil zien stijgen? Moest u of een familielid van u maar eens overkomen!
  • Joris Versleepen

    4 jaar geleden
    Guido Swerts: Trump zorgt voor z'n burgers? De 3500 opvarende op dat schip zijn allen Amerikanen. Trump laat ze daar rustig zitten zodat ze elkaar kunnen besmetten (er zijn reeds +20 gevallen). Hoe kun je dan hard maken dat hij "voor zijn burgers zorgt"? Beter ware een gecontroleerde afvoer v/d passagiers naar ziekenhuizen/quarantaine mogelijkheden op het land. En nog: Mochten er van die passagiers (meestal ouderen) een deel overlijden dan kan hij z'n herverkiezing vergeten. Terecht!
  • Nanouk Casteels

    4 jaar geleden
    3594 mensen zijn gestorven aan het corona virus, maar er sterven meer mensen van de honger en niemand die daar iets aan doet. En dan sterven er mensen van corona en de hele wereld is in paniek.
  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. Italië plaatst Lombardije en 11 provincies in quarantaine, 60 nieuwe en steeds meer lokale besmettingen in België
    LIVE

    Italië plaatst Lombardije en 11 provincies in quarantai­ne, 60 nieuwe en steeds meer lokale besmettin­gen in België

    In België zijn 60 nieuwe besmettingen met het coronavirus opgedoken. Volgens Volksgezondheid zijn bij de nieuwe gevallen ook steeds meer lokale infecties. Ondertussen breidt Italië de gebieden die momenteel onder quarantaine staan, de zogenaamde ‘rode zones’, uit tot de hele regio Lombardije en elf provincies in de omliggende regio’s. In Latijns-Amerika is in Buenos Aires nu ook de eerste coronadode gevallen.