Een vrouw met een gezichtsmaskertje op, op een leeg station in Milaan.
Volledig scherm
Een vrouw met een gezichtsmaskertje op, op een leeg station in Milaan. © EPA

Italië plaatst 16 miljoen mensen in quarantaine, alle cinema’s en musea in het hele land blijven gesloten

Italië breidt de gebieden waar strenge voorzorgsmaatregelen worden genomen tegen het nieuwe coronavirus flink uit tot de hele regio Lombardije en veertien nabijgelegen provincies. De mobiliteit van zo’n 16 miljoen mensen wordt tot 3 april sterk beperkt. Dat heeft premier Giuseppe Conte tegen persbureau ANSA gezegd. Ook in de rest van het land komt het sociale leven bijna tot stilstand. Scholen, musea en cinema’s blijven gesloten, alle culturele en religieuze evenementen worden geannuleerd. 

35 reacties

  • Francine Weckx

    4 jaar geleden
    Dat had al veel eerder moeten gebeurd zijn... Overal eigenlijk...
  • Koen Vaes

    4 jaar geleden
    Wil men eerlijk zijn in de history. In plaats van stijgende cijfers mee te geven van Corona. Deel die van griep ook mee. Kwestie van de mensen gezond alert te houden in plaats van paniek te zaaien.
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Hier verkiest de politiek de volledige vrijheid van het individu boven het algemeen belang voor de gehele samenleving.
  • Zee Groen

    4 jaar geleden
    Beste eric reynebeau, wat u vertelt is, op basis van nu beschikbare informatie, zeker niet juist. De mortaliteit van dit covid virus is hoger dan griep en het heeft bovendien een grote besmetbaarheid. Wat Jacques Mertens schrijft bevat, behalve in verband met het aantal genezingen en Ebola, veel waarheid. Zoekt u cijfers: er zijn sites genoeg waar u die live kan volgen. Lees ook eens het eindverslag van volksgezondheid over de SARS epidemie enkele jaren geleden.
  • Jean Blanquart

    4 jaar geleden
    Indien je elke dag de (overigens volkomen onbetrouwbare) statistieken van elke virusinfectie publiceert, zou je nog meer paniek zaaien.elke epidemie verspreidt zich op deze wijze.het gaat dus om een twijfelachtig sociaal experiment.want je kan een virus niet stoppen.overigens is het griepvaccin even doeltreffend als placebo maar even gevaarlijk.