In de zoektocht naar een nieuwe federale regering vindt N-VA-voorzitter Bart De Wever dat de koning de deelstaten aan zet moet brengen. Dat heeft hij zondagmiddag gezegd in VTM NIEUWS.
Volledig scherm
In de zoektocht naar een nieuwe federale regering vindt N-VA-voorzitter Bart De Wever dat de koning de deelstaten aan zet moet brengen. Dat heeft hij zondagmiddag gezegd in VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

Bart De Wever: “Deelstaten moeten verantwoordelijkheid krijgen om federaal te besturen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in de studio van VTM Nieuws gereageerd op de bevraging van CD&V, waarbij de leden gevraagd worden om hun voorkeur aan te duiden: meewerken aan Vivaldi, blijven vasthouden aan een Vlaamse meerderheid en desnoods in oppositie gaan of nieuwe verkiezingen. De Wever hoopt dat de CD&V-leden een “ommekeer” zullen inzetten en zullen terugkeren naar het “Vlaamse zelfrespect”. De Wever vindt dat de Koning nu de deelstaten aan zet moet laten om een federale regering te vormen. 

234 reacties

  • Bart Dekeyser

    4 jaar geleden
    Ge hebt verantwoordelijkheid gekregen omtrent Corona en nog neem je ze niet...
  • Tom Faes

    4 jaar geleden
    De Wever zijn houdbaarheidsdatum is verstreken.Hij begint zaken door mekaar te halen .Mocht hij wat ECHTE lef hebben dan zou alleen informateur worden, maar hij staat veel liever aan de zijlijn om vuurke stook te spelen .
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    De btw-verlaging op elektriciteit, myriam steffen, was een trucje van toenmalig sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte. Een trucje dat je enerzijds 8 euro/maand opleverde en je anderzijds een indexering kostte. Er was afgesproken dat de maatregel twee jaar zou duren. Dus niks schuld N-VA. Als wij de PS volgen, dan kost ons dat jaarlijks 4 miljard extra aan belastingen. Doen wij daar nog Groen/Ecolo bij, dan mag je er nog 4 miljard bijtellen en door de toegift van Wilmès (MR) +1,3 miljard/jaar.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Als je al deze reacties vergelijkt met de reacties ivm De Wever een paar jaar geleden, is het duidelijk dat hij veel van zijn pluimen verloren heeft en niet meer geloofd of vertrouwd wordt.
  • Myriam Steffen

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat de PS voet bij stuk houdt. Langer werken, minder pensioen, btw op electriciteit terug omhoog. Was om onze staatsschuld af te betalen. En waar staan we nu? Het gat in de begroting is nog groter geworden. Bedankt Bart, om de mensen om de tuin te leiden.