© JEFFREY GAENS

Geen breuk voor Dewaest, eerste onderzoek geeft hoop op snel herstel

Sébastien Dewaest heeft geen breuk opgelopen in het ongelukkige duel met Ronald Vargas. De Genkse aanvoerder kon zondag al voorzichtig stappen en mag nog hopen op een spoedig herstel.

mg

Vlak voor het half uur kwam Dewaest bij een tackle/block op een schot van de doorgebroken Vargas met zijn rechtervoet onder die van de thuisspeler terecht. Dewaest bleef kermend liggen, na een eerste diagnose ter plaatse werd even gevreesd voor een breuk van het kuitbeen vlak boven de enkel. Dewaest werd afgevoerd naar het ZOL, waar de eerste beeldvorming uitwees dat het niet om een breuk gaat. Bijkomend onderzoek zal de precieze aard van de blessure en duur van afwezigheid moeten verduidelijken. Dewaest kon al heel voorzichtig stappen en mag dus blijven hopen op een spoedig herstel.

Hetzelfde geldt voor Kristian Thorstvedt, die op het uur het veld moest verlaten met een bezeerde enkel. Ook Thorstvedt ondervond zondag nog de nodige hinder en ondergaat verdere onderzoeken. Hannes Wolf recupereert tegen KV Mechelen wel de geschorste Wouters, ook De Norre is mogelijk weer fit. Bovendien maakten de invallers Neto Borges en Hrosovsky een scherpe indruk. Het is alle hens aan dek in dit slot van de reguliere competitie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer