Marc Van Ranst
Volledig scherm
Marc Van Ranst © Photo News

Van Ranst over miljoenen Italianen in quarantaine: "Vraag is of dit proportioneel is”

Viroloog Marc Van Ranst heeft begrip voor de maatregelen van de Italiaanse regering, om grote delen van Noord-Italië in quarantaine te plaatsen, maar hij betwijfelt of ze wel proportioneel zijn. "We moet de feiten objectief bekijken", zegt hij zondag.

12 reacties

  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Op de beelden uit Italië dragen de meeste mensen in de straat een mondmasker en hier zijn er amper voor dokters en verpleegsters. Hoe valt dat te verklaren?
  • Bruno Meurs

    4 jaar geleden
    Bekijk eens wie minister is van volksgezondheid in Italie. Roberto Speranza een lid van de vroegere communisten die zich vandaag democraten noemen. De Italianen zullen volgende keer beter weten als ze gaan stemmen. Leuk wordt het niet met communisten en andere linkse rakkers.
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    De wetenschap is niet alwetend; ze leert alle dagen bij. Alle virussen zijn nog niet bekend en er ontstaan voortdurend nieuwe, zoals dat coronavirus. Dat het al een naam heeft, betekent dus nog niet dat de wetenschap weet wat het inhoudt, wie vooral gevaar loopt of hoe men zich kan beschermen of verzorgen.
  • Pascale Simmonds

    4 jaar geleden
    Wie gelooft er nog in U mijnheer Van Ranst ? En net daar zit nu het gevaar.... net zoals uw vriendin DE BLOCK... de bevolking heeft geen vertrouwen in jullie! En dat zal nefaste gevolgen hebben voor de medewerking om het virus in te dammen !
  • ben Verschuren

    4 jaar geleden
    Economisch gezien een ramp maar uiteindelijk gaan vele landen deze maatregel moeten toepassen. Er is onvoldoende medicatie om een groot aantal besmettingen aan te kunnen, India en China leveren niet langer aangezien ze zelf met een tekort zitten. Beter kort en krachtig optreden want nu blijft het aanslepen met alle gevolgen van dien.