De toch al moeizame relatie tussen Turkije en de EU kwam onlangs verder onder druk te staan door het besluit van Ankara om migranten op weg naar Europa vrije doorgang te verlenen. Turkije zet Europa zo onder druk om steun te verwerven in de strijd tegen het Syrische leger.
Volledig scherm
De toch al moeizame relatie tussen Turkije en de EU kwam onlangs verder onder druk te staan door het besluit van Ankara om migranten op weg naar Europa vrije doorgang te verlenen. Turkije zet Europa zo onder druk om steun te verwerven in de strijd tegen het Syrische leger. © AP

Erdogan roept Griekenland op grenzen open te stellen voor migranten: “Laat ze naar andere Europese landen gaan”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Griekenland opgeroepen om de grenzen open te stellen voor migranten. "Hé, Griekenland. Ik doe een beroep op jullie. Open de poorten en bevrijd je van deze last", zei de Turkse president zondag tijdens een tv-toespraak in Istanbul. "Laat ze naar andere Europese landen gaan", voegde hij toe. 

190 reacties

  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    En de Belgische president van de EU, die aan de goeie kant van de geschiedenis staat naast deze dictator, zal er wel voor zorgen hem weer enkele EU-miljarden toe te stoppen?
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    De dictator denkt dat zijn macht tot buiten de Turkse grenzen reikt. Betreffende België heeft hij wel gelijk.
  • Joris Peeters

    4 jaar geleden
    Zeg dat hij de boom in kan! Wat denkt dat mislukt dictatortje wel, we laten ons niet de led spellen door zo'n onmens!
  • Serge Prat

    4 jaar geleden
    Tja, Turkije wil oorlogje spelen maar kan het niet verdragen dat er gewonden aan hun kant vallen. Als ge de grote jongen wil uithangen moet ge de nadelen er ook maar van dragen. Europa begint stilaan genoeg te hebben van Erdogan's shananigans. Stop de geldstroom, de onderhandelingen om tot de EU toe te treden en gooi ze uit de NAVO. Ze zullen er alleen voor staan in hun regio.
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Geef geld aan Griekenland om ze tegen te houden. Erdogan wil nog wat miljarden van Europa en onze slimme leiders gaan door de knieën.