Opening uitkijktoren Kalmthoutse heide: bekijk hier de knappe dronebeelden

Aan de Verbindingsstraat in de Kalmthoutse heide werd zondag de toeristische toren De Stapper officieel geopend. Het is een toren van 11 meter hoog, en met een panoramisch zicht op het natuurgebied zeker een nieuwe recreatieve troef voor de Kalmthoutse heide. De toren biedt ook onopvallende nestplaatsen voor tal van dieren. Onze reporter nam zijn drone mee en maakte knappe luchtbeelden.

De uitkijktoren kreeg de naam De Stapper, naar het gelijknamige ven vlakbij. Vanop de toren heb je een adembenemend vergezicht op een van de grootste vennen in Vlaanderen en het omliggende natuurgebied.

LEES OOK. Kalmthoutse Heide heeft nieuwe uitkijktoren: vier verdiepingen, 360° natuurpracht

“Deze uitkijktoren vormt het voorlopige hoogtepunt van het LIFE HELVEX - project”, zegt Luc Jordaens, Natuurpunt-conservator van het Stappersven. “Het echte hoogtepunt zal uiteraard de natuurpracht zijn die zich hier na een ingrijpende omvorming van het gebied zal gaan ontwikkelen. Van dit alles gaat de wandelaar nu ook vanuit een totaal ander perspectief kunnen genieten.”

Voor de realisatie van deze uitkijktoren kon Natuurpunt rekenen op financiële ondersteuning van Vlaanderen en de Europese Unie via het LIFE HELVEX - project. Dat is een grensoverschrijdend natuurproject van Grenspark Kalmthoutse Heide met partners Natuurmonumenten, Agentschap voor Natuur & Bos en Natuurpunt. Dit project heeft tot doel het herstellen van zeldzame en kwetsbare natte en droge heidegebieden, landduinen en vennen en het bestrijden van niet gewenste exoten zoals rododendron en Amerikaanse vogelkers. Het project wordt afgerond in de zomer van dit jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Video