EPA
Volledig scherm
© EPA

Monsterproces van start gegaan tegen 4 verdachten MH17: geen enkele verdachte aanwezig

De rechtbank Den Haag begint aan het strafproces tegen de vier verdachten van het neerhalen van een vliegtuig van Malaysian Airlines, waarbij alle 298 inzittenden - vooral Nederlanders - om het leven kwamen.

12 reacties

  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Wat ik mij afvraag, en al jaren : misschien was de bedoeling van Rusland dat MH17 in Rusland zou zijn gevallen (is uiteindelijk niet zover van de grens) dan hadden ze het volledig onderzoek in handen gehad en kunnen manipuleren net zoals ze het de crash van de Poolse president gemanipuleerd hebben omdat zij het onderzoek deden. Hier in Oekraïne weten we maar al te goed wat de Rus in zijn mars heeft.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Luc Lepoudre, heeft U dan het wrak mogen bekijken, bestuderen ? Hebt U de getuigen mogen verhoren, spreekt U op zijn minst Oekraïns? Hebt U de telefoongesprekken gehoord ? Wat is uw technische achtergrond ? Misschien eens op Youtube rondneuzen daar staan zeer interessante zaken die uw theorie met de grond gelijk maken. Ik vraag me soms af waarom die onredelijke haat tegen Oekraïne !
  • Patrick Dewael

    4 jaar geleden
    Een proces gevoerd rond een eenzijdig onderzoek waarvan de leden van het onderzoeksteam zelf betrokken partij waren. Waarom werd MH17 niet omgeleid over meer veilig gebied? en waarom was het luchtruim boven Oost Oekraïne nog open terwijl alle grondradars gelijktijdig in onderhoud waren?
  • Henri Dederen

    4 jaar geleden
    Iedereen die betrokken was bij de toelating van Burgervluchten over dit oorlogsgebied zou moeten terechtstaan.
  • Patrick Dewael

    4 jaar geleden
    Denk niet dat er sprake kan zijn van een onafhankelijke onderzoek wanneer betrokken partijen zelf de onderzoekers zijn. Waarom werd vlucht MH17 niet omgelegd over veilig gebied? Waarom werd het luchtruim boven Oost Oekraïne niet gesloten toen alle grondradars gelijktijdig in onderhoud waren? Veel vragen die niet onderzocht werden.