CD&V-voorzitter Joachim Coens op de persconferentie van zijn partij.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Joachim Coens op de persconferentie van zijn partij.

63 procent CD&V-leden houdt vast aan Vlaamse meerderheid, Coens eist dat N-VA mee aan tafel mag

63 procent van de bevraagde CD&V-leden sluit zich aan bij de koers die de partij tot nu toe gevaren heeft en geeft aan dat het inderdaad “absoluut noodzakelijk” is dat de volgende federale regering een Vlaamse meerderheid heeft - en dat N-VA dus mee in de regering zit. Dat blijkt uit de peiling die de partij afgelopen weekend intern organiseerde. Partijvoorzitter Joachim Coens eist dat er terug met N-VA gepraat wordt.

391 reacties

  • Lea Hendrikx

    4 jaar geleden
    Die heeft toch ook wel een bord voor zijn kop, ziet alleen zijn eigen waarheid.
  • Willy Van Hecke

    4 jaar geleden
    O VLD hangt met hun karretje aan M R, SP a aan PS, de groenen aan Ecolo, P V DA aan P T B, allemaal met zuster partijen langs de andere kant van de taalgrens, dat kan dus wel en geen gezeik daarover, leve C D&V die met overtuiging de Vlaamse kaart trekt.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    NVA en CD&V willen absoluut een Vlaamse meerderheid om de sociale zekerheid verder uit te hollen en de Vlaamse burgers verder te pluimen. Daar kan toch geen enkele Vlaming tegen zijn?
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Ik snap echt niet waarom ze absoluut N-VA nog eens mee in de regering willen, de partij die zélf uit de vorige regering is gaan lopen om haar eigen hachje te redden! Een ezel stoot zich toch geen twee keer aan dezelfde steen?
  • eric loyens

    4 jaar geleden
    Ps weet wat de nva gaat komen halen bij de gewone werkman daarom njet tegen nva maar de rechtervleugel van cdv wil de gewone man ook stropen en daarom willen ze nva mee in de boot