Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen).
Volledig scherm
Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen). © BELGA

Jaarlijks 3.000 woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard: "Meer dan 15.000 ongeschikte of onbewoonbare woningen op vijf jaar tijd is een heel hoog aantal”

Van 2014 tot en met 2018 zijn er in Vlaanderen 15.660 woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard. Dat zijn er zo'n 3.000 per jaar. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen) heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele. Moerenhout dringt er bij de N-VA-minister op aan de strijd tegen woningen die niet veilig, ongezond of van slechte kwaliteit zijn op te voeren. 

11 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Waar haalt men het "onbewoonbaar" terwijl er landen zijn waar ze nog in barakken ,hutten en tussen staalplaten wonen?.Hier wordt de term onbewoond gewoon gebruikt om het geld te doen draaien ,maar als iemand genoeg heeft aan een woning zonder te veel luxe en zelfs vandaag geen spoel wc of badkamer heeft en zo'n huizen zijn er nog is het geen reden een huis onbewoonbaar te verklaren.
  • Sam Valkenborgs

    4 jaar geleden
    Niet alleen de huurmarkt, wie kan tegenwoordig zijn huis dat al tientallen jaar staat nog renoveren omwille van de vele kostelijke regels ?
  • Germain Van Deursen

    4 jaar geleden
    Na 2 jaar van de verwittiging renoveren door de staat op kosten van de eigenaar ! Er is veel werk aan de winkel ! Zet dat in het regeerakkoord , als je zo ver geraakt misschien ?
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Wat wil je met een pensioen van 1350 euro ? Daarmee kan men zijn enig eigen huisje niet renoveren aan de 21% BTW is lucht voor een eigenaar.
  • Denis Stock

    4 jaar geleden
    Dat is de jackpot voor de gemeentebesturen.