Archiefbeeld. © ROBIN UTRECHT

Antwerpse politie betrapt meerdere bestuurders op lachgas

De Antwerpse politie heeft het afgelopen weekend meerdere bestuurders betrapt op het gebruik van lachgas. Eén van hen had zelfs een ongeval veroorzaakt. De jongste van de betrapte bestuurders was slechts 17 jaar, maar had toch al een rijverbod opgelopen.

dvd

Een van de controles gebeurde aan het Lobroekdok. Het wijkteam van de Stuivenbergwijk merkte daar een verdacht voertuig op. “De vier inzittenden bleken allemaal onder invloed van lachgas, inclusief de chauffeur”, aldus de Antwerpse politie. “De aanwezige flessen werden meteen in beslag genomen en de gebruikers kregen een boete. Omdat rondom het voertuig ook lege ballonnen lagen, kregen de jongeren ook een boete voor sluikstort.”

Een patrouille merkte ook een bestuurder op die gevaarlijk reed. “Hij bleek slechts 17 jaar, maar was er toch al in geslaagd om een rijverbod op te lopen”, klinkt het. “In zijn voertuig werd een grote fles lachgas en een verboden wapenstok aangetroffen. Beide werden in beslag genomen.”

Zaterdagochtend belde een getuige de politie omdat iemand zich tegen een paaltje had 'geparkeerd' in de Engelselei. “Desondanks ging de bestuurder vrolijk door met het gebruiken van lachgas achter het stuur”, zo stelt de politie. “Bij aankomst van de politie werd zijn fles in beslag genomen en moest de bestuurder iemand vinden om zijn voertuig te verplaatsen.”

Vrijdagavond controleerde de wijkwerking van de regio Oost dan weer een voertuig waarin maar liefst zes flessen lachgas aangetroffen werden. Het voertuig was bovendien niet geldig verzekerd en werd getakeld. Tijdens de controleactie werden ook twee geseinde personen aangetroffen en werden 72 verkeersboetes uitgeschreven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER