De 24 proefpersonen laten zich vrijwillig besmetten met twee varianten van het nieuwe coronavirus: 229E en OC43.
Volledig scherm
De 24 proefpersonen laten zich vrijwillig besmetten met twee varianten van het nieuwe coronavirus: 229E en OC43. © EPA

Vrijwilligers gezocht die besmet willen worden met variant van coronavirus. Beloning? 4.000 euro

Britse wetenschappers zijn op zoek naar enkele vrijwilligers die ze mogen besmetten met het coronavirus in het kader van een klinisch onderzoek. Focus van dat onderzoek? Het nieuwe coronavirus, Covid-19, verslaan met behulp van een adequaat vaccin.

51 reacties

  • Jean Marc Charles Andre VAN BELLE

    4 jaar geleden
    Vermoedelijk zijn de vacatures al volzet, ik ben een uiterst gezonde man en zou me graag kandidaat stellen hiervoor als het de wetenschap kan helpen. Maar waarom mag ik die twee weken geen sport verder blijven doen? Dat helpt toch in het helingsproces. Let wel: Ik zou liefst de echte Corona krijgen, want in heb wat virologie bestudeerd en deze variant is niet zo erg maar zou de komende jaren wel eens kunnen muteren naar een veel dodelijkere versie (zoals in 1918 gebeurde). Ik ken het risico.+je
  • lode wijk

    4 jaar geleden
    Gekken gezocht, of wie durft nu van diegenen die dit afwimpelen als een gewoon griepke, Maggie durft gij u ter beschikking stellen of blijft gij in uw kot.
  • Louis Heyens

    4 jaar geleden
    't is maar een gedachte, hé maar onze Belgische regeringsleden hebben al maanden niks te doen, misschien kan je het aan hun voorstellen en als WIJ geluk hebben gaan ZIJ er op in ... (over de verhoopte afloop wil ik me niet uitlaten) maar zo leveren ze hopelijk een keer een nuttige bijdrage die ten goede komt van de bevolking
  • Marnik Van Moorleghem

    4 jaar geleden
    Dieren als proefkonijnen gebruiken voor de wetenschap is onmenselijk,laat staan dit toe te laten op de mens,schandalig dit met geld te lokken.
  • PHILIP DE BELDER

    4 jaar geleden
    Ongeloofelijk je leven riskeren voor slecht 4000 euro op iets waar ze straks miljoenen/miljarden gaan op verdienen.