Een gek beeld in het Centraal-Station van Milaan gisteren: twee mensen die een masker dragen, geven elkaar toch een kus.
Volledig scherm
Een gek beeld in het Centraal-Station van Milaan gisteren: twee mensen die een masker dragen, geven elkaar toch een kus. © Photo News

IN BEELD. Zo ziet dag 1 van de Italiaanse quarantaine eruit

Italië besloot gisteren een regio met 16 miljoen inwoners in lockdown te plaatsen om de verspreiding van het Covid-19-virus tegen te gaan. Dat zorgt voor uitzonderlijke beelden, zoals een leeg San Marcoplein in Venetië of een koffiehuis zonder volk langs een drukke snelweg nabij Pavia. Een kwart van de Italiaanse bevolking werd vanochtend wakker in quarantaine. Dag 1 in beeld.

5 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Een heel land in quarantaine ... dat is sf in het echt, nu. Ongelooflijk. Europa beseft ondertussen hoe afhankelijk het is van import (medicijnen vanuit China), hoe fragiel de toerisme business is, en veel meer. Als het een wapen is dat uitgetest wordt, dan is het eerder een economisch oorlogswapen. Het baseert zich op een combinatie psychose en preventie. Zullen we het ooit weten ?
  • Jacques Mertens

    4 jaar geleden
    Het zou er overal in Europa zo moeten uitzien. Dat is de snelste manier om van die miserie verlost te zijn. Het egoïsme van de mensen staat zo'n oplossing helaas in de weg. Hun eigen pleziertjes krijgen voorrang, ten koste van vele doden en gewonden.
  • Marc Talloen

    4 jaar geleden
    Wat Italie doet is het enige correcte alleen een week te laat. Waarschijnlijk is het Italiaans Corona virus een variant van het Chinese maar veel gemakkelijker overdraagbaar en volgens laatste cijfers veel dodelijker .Belgie heeft voor het moment nog geluk dat alle gevallen gezonde sportievelingen zijn zodat het aantal ernstig zieken nog quasi nul is , maar dit zal niet blijven duren als de besmettingen lokaal beginnen . Verplichte quarantaine voor alle besmetten en hun directe omgeving.
  • Jan Vanachter

    4 jaar geleden
    In de school van mijn kleindochter wijst men de kinderen er op om goed de handen te wassen. Spijtig genoeg is er maar 1 handdoek om de handen af te drogen.
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    En vele besmette mensen hebben de quarantaine weer ontvlucht in plaats van gewoon twee weken thuis te blijven. Zeg van China wat je wilt maar daar hebben ze het ten minste onder controle.