Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. © AP

Von der Leyen: "Turkije moet mensen weghalen bij grens met Griekenland”

Turkije moet vluchtelingen en migranten weghalen bij de grens met Griekenland. Dat zei Europees commissievoorzitter Ursula von der Leyen maandag. Zij spreekt later op de dag in Brussel samen met EU-president Charles Michel de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om te praten over de gespannen situatie bij de grens, waar de Griekse politie duizenden mensen tegenhoudt.

14 reacties

  • marc massin

    4 jaar geleden
    Bewaak uw grenzen en niemand meer binnen, genoeg is genoeg.
  • Cenkhan Kaya

    4 jaar geleden
    Turkije 3 milj terug storten, en alle vluchtelingen moeten verdeeld worden door alle Europese landen incl Turkije. Evenredig met oppervlakte en aantal inw van een land. Wat Griekenland kon, kon Turkije met Syrië ook doen, hoe zou de wereld reageren moest Turkije 5 miljoen mensen aan hun lot overlaten?
  • Ludo Adriaensens

    4 jaar geleden
    Von der Leyen & Michel in de clinch met Erdogan, dat wordt gewoon een aangepaste versie van de Conferentie van München in 1938, toen werden ook landen opgeofferd voor het "groter goed".
  • Jan

    4 jaar geleden
    Zij heeft volkomen gelijk, maar ik vrees dat Erdogan zich daar niets gaat van aantrekken.
  • Herman Mattheus

    4 jaar geleden
    Ze is al bezig met de Turk zijn zin te geven. Ze heeft wel kritiek op Griekenland maar de Turk mag verder gaan met het schenden van de mensenrechten. Is dat de goede kant van de geschiedenis?