Meester Mieke Van den Broeck
Volledig scherm
Meester Mieke Van den Broeck © Eric de Mildt

Dertigtal advocates protesteren in Brussel tegen seksisme binnen justitie: “Er is duidelijk een ‘glazen plafond’.”

Een dertigtal advocates hebben maandagvoormiddag een protestactie gehouden naar aanleiding van de internationale vrouwendag. Op de trappen van het Brusselse justitiepaleis brachten ze "Un violador en tu camino", een Chileens feministisch performance-stuk dat protesteert tegen geweld tegen vrouwen. "Als advocates worden wij niet alleen geconfronteerd met het onrecht dat onze vrouwelijke cliënten moeten ondergaan, maar ook met het seksisme en machisme binnen ons beroep en binnen de balie", zegt meester Mieke Van den Broeck.

11 reacties

  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Ik begin stilaan mijn buik vol te krijgen van al die klagende vrouwen die zich gediscrimineerd voelen in onze maatschappij. Zolang zij de échte discriminatie bij de vrouwen, bvb in de moslim cultuur, niet aan de kaak stellen, zouden ze beter zwijgen.
  • Dirk Brusselaers

    4 jaar geleden
    Wat belet jullie om zelf advocatenkantoren te starten?
  • William Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Mieke moet zich nog eens in de media vertonen, kwestie om wat klandizie te trekken zeker ?
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Als Mieke maar ambras kan stoken dan leeft ze.Sven heeft gelijk er lopen er altijd rond die voor het minst roepen dat ze aangerand zijn en de gekleurden staan daarvoor op de eerste rij daar mag je zelfs niet naar zien.
  • Jos Theuns

    4 jaar geleden
    Jawel Mieke ik denk dat je het wat hoog in uwe bol hebt en kom weer niet schreeuwen op TV na uw verlies met die Syrische familie , jullie kunnen uw uurrooster zelf bepalen wat niet het geval is voor veel andere werkende vrouwen die een gezinsleven wel kunnen combineren . Jan