Archiefbeeld van grizzly in de zoo
Volledig scherm
Archiefbeeld van grizzly in de zoo © Getty Images/iStockphoto

Beren komen maand vroeger dan normaal uit winterslaap door extreem zachte winter

Beren die ontwaken uit hun winterslaap en op zoek gaan naar iets lekkers om hun hongerige buiken te vullen: vaak hét signaal bij uitstek dat de lente op komst is. Alleen gebeurt het nu veel vroeger dan normaal door de erg zachte winter.

3 reacties

  • Kirsten De Laet

    4 jaar geleden
    Polat vortex, iemand hiervan al gehoord of gelezen? De enige boosdoener voor de zachte winter, ligt al maanden geblokkeerd en zorgt voor hoge windsnelheden op grote hoogte. Wanneer volgend jaar de polar vortex van locatie verandert krijgen we een ijskoude en extreem lange winter die mensen zullen vervloeken. Want wat doen de Belgskes graag? Op terrasjes zitten met alcohol in hun pollen. Alle huidige prognoses wijzen op een meanderende polar vortex, haal uw dikke truien maar al uit de kast.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Dat was deze week duidelijk te merken op al de financiële markten. Ze hadden blijkbaar zoveel honger dat iedereen het op een lopen zette.
  • R. Meerten

    4 jaar geleden
    Ook hier waren de vogels al vroeg terug in het land. En toch wouden de weer mannen ons nog wijs maken dat er winter kwam. We blijven niet dom hé en jullie kunnen ons niet alles blijven wijs maken. zeker de boeren niet, die weten wat er komt als ze zo'n vogels zien. Daar hoef je nu echt niet voor gestudeerd te hebben. De natuur doet wat hij wil, wij hoeven hem maar enkel zuiver te houden op al het andere heeft de mens GEEN invloed.