Schade door explosie in Zandvliet: “Alles wijst op granaat”

De politie voert een onderzoek naar een ontploffing die zich heeft voorgedaan in Zandvliet. Een garagepoort raakte beschadigd. Er zijn geen gewonden. “Alles wijst op een granaat”, bevestigt het Antwerpse parket. Het vermeende doelwit, de jonge kerel B., is actief in de haven van Antwerpen. Hij werkt als bewakingsagent op een ‘drugsgevoelige’ containerterminal.

sare, dvd

Verschillende bewoners van de nieuwbouwappartementen op de Putsebaan in het centrum van Zandvliet hoorden rond half twee maandagochtend een luide knal, maar de politie werd niet meteen verwittigd. Pas maandagochtend werd vastgesteld dat de garagepoort van de ondergrondse parking van het appartementencomplex beschadigd was. De poort zat vol kleine gaatjes. Er was een explosief tegenaan gegooid. “Alles wijst op een handgranaat”, zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Ook binnenin de garage werd wat schade vastgesteld. Zo sloeg een van de scherven een lek in de waterleiding. “We hebben geluk gehad dat het niet de gasleiding was”, zegt een bewoonster van het appartementencomplex. De vrouw benadrukt net als de meeste omwonenden dat in het gebouw vooral oudere mensen wonen.

Drugsmilieu?

Toch zijn er volgens verschillende bronnen geen redenen om te denken dat de dader(s) zich van adres vergist zou(den) hebben. De aanslag zou volgens onze informatie gericht zijn tegen een zekere B. die in het gebouw woont. De jonge kerel is actief in de haven van Antwerpen. Hij werkt als bewakingsagent op een ‘drugsgevoelige’ containerterminal.

Het labo, de ontmijningsdienst DOVO en de federale gerechtelijke politie zijn maandagnamiddag ter plaatse gekomen. Van de dader van de aanslag ontbreekt voorlopig elk spoor. “Er is een onderzoeksrechter gevorderd”, zegt Aerts.

© rr

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER