Links: Joanna Jedrzejczyk na haar kamp, recht: de Poolse voor aanvang van het gevecht.
Volledig scherm
Links: Joanna Jedrzejczyk na haar kamp, recht: de Poolse voor aanvang van het gevecht. © AP/AFP

Na de “beste vrouwenkamp ooit in het UFC”: onherkenbare kooivechtster krijgt medische schorsing van 2 maanden

MMADe kamp tussen Joanna Jedrzejczyk en Zhang Weili, voor menig kenner “de beste ooit in het UFC”,  blijft nazinderen. De 32-jarige Poolse, die verloor, was bijna onherkenbaar door een fikse bloeduitstorting. Na de verplichte medische controle zijn beide vechtsters een verplichte rustperiode van twee maanden opgelegd.

30 reacties

  • Anthony Peeters

    4 jaar geleden
    Het blijft wel een mooie sport maar het is misschien toch tijd voor verandering alles moet evolueren! Ik zou denken Hoofdbeschermers zoals bij het sparren en dan enkel kijken naar techniek in plaats van wie het eerst half dood op de grond ligt!
  • glenn wouters

    4 jaar geleden
    Heel normaal dat ze een medische schorsing krijgt. Bij een KO in moet je sowieso 3 maanden aan de kant. En velen roepen hier verbieden. Ze moesten verbieden dat mensen die ergens gaan voeling of verstand van hebben hun mening mogen zeggen in het openbaar. Het zou heel stil zijn.
  • Ronald Van Ee

    4 jaar geleden
    voor mensen die alleen maar voetbal sport vinden waar men voor geld bijna hetzelfde doet kopstoot, elleboogje, een been overstampen en hoewel dit niet is toegelaten is MMA onbegrijpelijk net als boksen maar dit zijn wel sporten die al lang voor voetbal bestond gekend en uitgevoerd werden ! ja voetbal nu ook al wel maar dat was met een hoofd en geen bal ! zoals al de klagers hier geen bal verstaan van de hardheid en inzet van MMA het is wel geen sport voor de huidige generatie watjes !
  • Rachel Cousse

    4 jaar geleden
    Dit is geen sport maar elkaar "mogen" mishandelen, en er nog voor betaald krijgen. Kom dan niet klagen. Eigen schuld dikke bult.
  • Erwin Lauwens

    4 jaar geleden
    Sport? Gezond is het niet: de innerlijke schade aan het bloedvatenstelsel in de hersenen is zelfs niet altijd zichtbaar op een scan: een hersenbloeding of -trombose kan elke seconde opduiken tot zelfs binnen ettelijke maanden. Dergelijke 'sporten' horen thuis in de categorie van de Romeinse gladiatorengevechten, met het verschil daar was het dood de dag zelf, nu komt die op termijn. Beste remedie: verbieden.